Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA sancţionează şapte entităţi chineze specializate în supercalculatoare

SUA sancţionează şapte entităţi chineze specializate în supercalculatoare

Un articol de: George Lupu - 08 Apr 2021, 17:43
SUA sancţionează şapte entităţi chineze specializate în supercalculatoare Foto: Pixabay Externe

Departamentul american al Comerţului a introdus numele a şapte entităţi chineze specializate în supercalculatoare pe lista cu firme sancţionate. Aceste sancţiuni ”au scopul să împiedice China să profite de tehnologii americane pentru a-şi susţine efortul destabilizator de modernizare militară”, anunţă, citată într-un comunicat, secretarul american al Comerţului Gina Raimondo.

Aceste întreprinderi chineze sancţionate nu vor mai fi în măsură să facă afaceri cu întreprinderi americane.

Statele Unite au decis recent sancționarea a doi oficiali chinezi sub auspiciile Legii Magnitsky și ca gest de unitate transatlantică cu Uniunea Europeană, Canada și Regatul Unit.

“Astăzi, Statele Unite, în unitate cu partenerii noștri, impun sancțiuni împotriva lui Wang Junzheng, secretarul Comitetului de partid al Corpului de producție și construcție din Xinjiang (XPCC) și Chen Mingguo, directorul Biroului de securitate publică din Xinjiang (XPSB), în cadrul programului global de sancțiuni Magnitsky.

O facem ca răspuns la abuzurile grave asupra drepturilor omului împotriva membrilor grupurilor minoritare etnice și religioase din Xinjiang”, a spus Blinken, conform unui comunicat al Departamentului de Stat.

De asemenea, Consiliul Uniunii Europene a decis să impună măsuri restrictive împotriva a 11 persoane și patru entități responsabile pentru încălcări grave ale drepturilor omului și de abuzuri grave împotriva acestora în diferite țări din întreaga lume.

Printre încălcările vizate în prezent se numără detențiile arbitrare pe scară largă, în special ale uigurilor din Xinjiang în China.

Ambasadorul Chinei în Australia a avertizat că Beijingul va răspunde dacă Canberra ar urma alte țări impunând sancțiuni împotriva oficialilor săi pentru abuzurile drepturilor omului în Xinjiang.

Ambasadorul, Cheng Jingye, a declarat cănimeni nu ar trebui să fie sub iluzia „că China ar înghiți pilula amară” de amestec în afacerile sale interne și nici nu va încerca să organizeze o campanie de „presiune”.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Cheng a vorbit miercuri la un eveniment media la reședința sa oficială din Canberra, care a inclus și o conferință video de două ore cu oficiali din regiunea Xinjiang.

Evenimentul a fost o încercare a Beijingului de a împinge înapoi criticile internaționale în creștere cu privire la ceea ce unele țări occidentale și analiști au spus că sunt genocid împotriva uigurilor și a altor minorități musulmane.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   China