Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA și Mexic au ajuns la un acord în ceea ce privește imigrația ilegală: Solicitanții de azil în SUA vor aștepta răspunsul în Mexic

SUA și Mexic au ajuns la un acord în ceea ce privește imigrația ilegală: Solicitanții de azil în SUA vor aștepta răspunsul în Mexic

Un articol de: B1.ro - 08 Iun 2019, 18:08
SUA și Mexic au ajuns la un acord în ceea ce privește imigrația ilegală: Solicitanții de azil în SUA vor aștepta răspunsul în Mexic Externe

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat vineri că a ajuns la un acord cu Mexicul în ceea ce privește imigrația ilegală, după ce spusese, inițial, că va a impune taxe vamale începând de luni tuturor produselor importate din Mexic. Acum această amenințare nu se va mai concretiza, relatează Agerpres.

Astfel, declarația comună a reprezentanților celor două state anunţă că Mexicul va adopta "măsuri fără precedent" de combatere a imigraţiei ilegale, printre acestea urmând să figureze desfăşurarea gărzii naţionale cu prioritate la frontiera sudică. Toţi migranţii care depun cereri de azil în SUA vor fi trimişi înapoi în Mexic unde vor aştepta răspunsul tribunalelor americane.

Informațiile au fost confirmate deopotrivă de președintele SUA și e ministrul de externe din Mexic, Marcelo Ebrard.

"Mă bucur să vă informez că SUA au ajuns la un acord semnat cu Mexicul. Tarifele vamale prevăzute să fie aplicate luni de SUA la adresa Mexicului sunt astfel suspendate pe termen nedefinit", a anunţat pe Twitter şeful statului american.

"Mexicul, în schimb, a fost de acord să adopte măsuri ferme pentru a stopa mareea migraţiei ce traversează Mexicul spre frontiera noastră sudică. Acest lucru urmăreşte reducerea în mare măsură sau eliminarea imigraţiei ilegale provenind din Mexic şi având ca destinaţia SUA", a adăugat liderul de la Casa Albă.

La rândul lui, ministrul afacereilor externe a  confirmat pe Twitter că SUA nu vor impune luni tarife vamale. El a mulţumit "tuturor persoanelor care ne-au ajutat să demonstrăm măreţia Mexicului".

Donald Trump anunțase că va crește taxele vamale de la 5% la 25% în perioada iunie-octombrie 2019, în cazul în care Mexicul nu adoptă măsuri eficiente de combatere a imigraţiei ilegale.