Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: Stare de urgență declarată în Dallas, din cauza virusului West Nile

SUA: Stare de urgență declarată în Dallas, din cauza virusului West Nile

Primarul din Dallas, Mike Rawlings, a declarat miercuri că orașul se confruntă cu o stare de urgență din cauza răspândirii virusului West Nile, acesta ucigând cel puțin 14 oameni în Texas și 26 la nivel național, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenția Bolilor.

Prin această declarație, se poate începe pulverizarea aeriană pentru a ucide tânțarii infectați, purtători ai bolii, relatează Reuters.

Statele Unite ale Americii se confruntă cu cel mai mare număr de infecții cu virusul West Nile din 1999, când acesta a fost semnalat pentru prima dată. Astfel, au fost raportate 693 de cazuri de oameni infectați, dintre care 26 de decese, informează Centrele pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) pe site-ul oficial.

Dintre cele 693 de cazuri, 406 (59%) au fost clasificate drept boli neuroinvazive (cum ar fi meningită și encefalită) și 287 (41%) drept boli care nu sunt neuroinvazive.

Peste 80% dintre cazuri au fost raportate în șase state: Texas, Mississippi, Louisiana, Oklahoma, South Dakota și California, iar aproape jumătate din cazuri în Texas.

Harta zonelor în care s-a semnalat virusul West Nile în 2012:Foto: www.cdc.gov

 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   stare de urgenta,   Texas