Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: Un celebru tablou de Gauguin, atacat de o femeie in muzeu

SUA: Un celebru tablou de Gauguin, atacat de o femeie in muzeu

Un celebru tablou al pictorului francez Paul Gauguin a fost "atacat" săptămâna trecută de o vizitatoare a muzeului National Gallery din Washington, fără a fi însă avariat, informează AFP.

Putătorul de cuvânt al muzeului din Washington a declarat că celebrul tablou "Deux Tahitiennes", pictat în 1899 nu a avut de suferit de pe urma "atacului" de vineri.

În timpul vizitei la muzeu, femeia a început dintr-o dată să lovească tabloul şi a încercat apoi să îl ridice de pe suportul pe care era expus. Aceasta a fost imediat imobilizată şi arestată de agenţii de pază ai muzeului fiind acuzată de tentativă de furt şi distrugere a proprietăţii private.

Incidentul i-a şocat pe cei prezenţi la muzeu, a declarat Ellen Goldstein, o turistă care vizita în acel moment National Gallery din Washington.

Tabloul a fost împrumutat de la Metropolitan Museum of Art din New York pentru a fi inclus într-o expoziţie dedicată lui Paul Gauguin, inaugurată în luna februarie.

Tabloul "Deux Tahitiennes" a fost terminat în anul 1899, când Paul Gauguin locuia în Tahiti, aceasta fiind una dintre ultimele lucrări ale sale


Citeşte mai multe despre:   tablou,   atac,   Washington,   muzeu