Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: Un grup de congresmeni cere suspendarea vizelor pentru persoanele venite din țări afectate de Ebola

SUA: Un grup de congresmeni cere suspendarea vizelor pentru persoanele venite din țări afectate de Ebola

Un articol de: - 16 Oct 2014, 14:10
SUA: Un grup de congresmeni cere suspendarea vizelor pentru persoanele venite din țări afectate de Ebola Foto: newyorker.com Externe
Președintele Camerei Reprezentanților din SUA și alți congresmani cer adminsitrației Obama închiderea teritoriului american pentru cetățenii care vin din țările cele mai afectate de epidemia de Ebola, informează AFP.

 "Am cerut să se ia considerare suspendarea temporară a vizelor pentru persoanele din Liberia, Guineea și Sierra Leone până când epidemia va fi sub control", se arată într-o scrisoare secretarului de stat și secretarul pentru securitate internă de către președintele Comisiei pentru securitate internă, Michael McCaul, și cinci președinți de subcomisii.

"O interdicție temporară de călătorie în SUA din țările afectate de virus este o alegere pe care președintele Barack Obama ar trebui s-o ia cu siguranță în considerare, precum și orice altă măsură necesară în contextul dubiilor tot mai mari privind securitatea sistemelor noastre de transport aerian", a transmis, într-un comunicat, John Boehner, președintele Camerei Reprezentanților.

Congresmenii consideră că suspendarea unei părți din cele 13.500 de vize în derulare ar permite restabilirea încrederii oamenilor în sistemul sanitar american, afectat de contaminarea a două asistente care l-au îngrijit la Dallas pe pacientul liberian Thomas Eric Duncan, care a murit săptămâna trecută.

Reprezenatanții sistemului sanitar american sunt de părere că o eventuală interdicție de călătorie este inutilă. O audiere parlamentară a acestora va avea loc joi în Camera Reprezentanților.