Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: Un militar care a luptat în Războiul de Secesiune a fost decorat după 151 de ani

SUA: Un militar care a luptat în Războiul de Secesiune a fost decorat după 151 de ani

Un articol de: - 07 Noi 2014, 18:27
SUA: Un militar care a luptat în Războiul de Secesiune a fost decorat după 151 de ani Foto: nypost.com Externe
Un militar american care a luptat în Războiul de Secesiune a fost decorat postum de preşedintele Barack Obama, pentru un gest eroic care a ajutat la schimbarea destinului ţării sale în urmă cu 151 de ani, informează AFP.

Locotenentul Alonzo H. Cushing a primit Medalia de Onoare, cea mai înaltă distincţie militară din Statele Unite, pentru că a ordonat unităţii de artilerie să continue lupta, într-un atac al trupelor din Sud împotriva celor din Nord, în 1863, într-un episod-cheie al Războiului de Secesiune. Militarul în vârstă de 22 de ani a continuat să îndrepte tunul spre poziţiile inamice, în pofida faptului că fusese rănit la stomac şi umăr. El a murit ulterior în acest atac.

Preşedintele Barack Obama a explicat că decorarea postumă reprezintă un omagiu pentru unul dintre "miile de soldaţi necunoscuţi care au realizat acte de eroism" şi au salvat, astfel, naţiunea în timpul Războilui Civil american.

"Sunt conştient că nu m-aş fi aflat azi aici, în calitate de preşedinte, fără sacrificiile acestor americani curajoşi", a afirmat Obama, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite.

Medalia oferită de preşedintele SUA a fost primită de o rudă îndepărtată a lui Alonzo H. Cushing.