Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: Un paraplegic a putut să meargă din nou datorită unei stimulări epidurale

SUA: Un paraplegic a putut să meargă din nou datorită unei stimulări epidurale

Un bărbat american, care a rămas paralizat după ce a fost lovit de o maşină, a putut să meargă din nou şi să stea în picioare, cu ajutorul unui antrenament şi unei stimulări epidurale, arată BBC.

Rob Summers, în vârstă de 25 de ani a declarat că a sta din nou în picioare reprezintă "un sentiment extraordinar".

Americanul îşi poate mişca de unul singur şoldurile, degetele şi poate să meargă asistat, însă cu toate acestea, potrivit unui expert englez, realizarea bărbatului nu trebuie interpretată ca un miracol.

După ce a fost lovit de un automobil în iulie 2006, Rob Summers a rămas paraplegic. Bărbatul nu-şi simţea partea inferioară a corpului şi nu dădea niciun semn de motricitate a muşchilor bustului şi a picioarelor.


Foto: bbc.co.uk

Datorită medicilor care i-au implementat 16 electrozi în şira spinării şi datorită exerciţiilor zilnice (170 de şedinţe de antrenament locomotor timp de 26 de luni, respectiv ridicare de greutăţi, încercări de a depăşi şi de urca trepte), Summers a putut să-şi recapete mersul, iar muşchii au început să se contracte.

Potrivit sursei precizate, cu ajutorul electrostimulărilor directe şi continuee a părţii inferioare a măduvei spinale, intensitatea acesteia a corespuns cu intensitatea mesajelor pe care creierul le transmite în mod obişnuit pentru a provoca contractarea muşchilor.

"Sunt de părere că oamenii trebuie să afle de acest lucru, să fie conştienţi că astfel de lucruri sunt posibile, dar să ştie în acelaşi timp că exerciţiile nu au un rezultat imediat. Există speranţă!", a declarat doctoriţa Melissa Andrews, de la Cambridge Center for Brain Repair.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   lovit,   masina,   doctori