Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: Un potențial vaccin anti-COVID, distribuit până la sfârșitul lunii octombrie / Administrația Trump pompează miliarde de dolari

SUA: Un potențial vaccin anti-COVID, distribuit până la sfârșitul lunii octombrie / Administrația Trump pompează miliarde de dolari

Un articol de: Andrei Ștefan - 03 Sep 2020, 11:55
SUA: Un potențial vaccin anti-COVID, distribuit până la sfârșitul lunii octombrie / Administrația Trump pompează miliarde de dolari Externe

SUA se află în continuare pe primul loc în lume în ceea ce privește numărul cazurilor de COVID-19, depășind luni pragul de 6 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus

În acest sens, Centrul American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor demarează pregătirile necesare pentru distribuirea unui potențial vaccin anti-COVID, până la sfârșitul lunii octombrie, arată un document al agenției, citat de Reuters.
 

Un potențial vaccin anti-COVID ar putea fi lansat până la finalul lunii octombrie
 

Administrația Trump a alocat miliarde de dolari în acest sens, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, dorind accelerarea procesului de dezvoltare și distribuire a vaccinului.

Astfel, CDC a contactat oficialii din toate cele 50 de state americane, pentru a-i informa în legătură cu calendarul acțiunii.

 

SUA nu se alătură programului COVAX, pentru accesul mondial la vaccinul anti-COVID

 

Reprezentanții de la Casa Albă au declarat că Statele Unite nu se vor alătura programului COVAX, pentru accesul mondial la vaccinuri împotriva COVID-19, acuzând Organiația Mondială a Sănătăţii că este "coruptă", scrie The Washington Post.

Iniţiativa COVAX intenționează achiziționarea a 2 miliarde de doze de vaccin, pentru toate ţările din lume, până la sfârșitul anului 2021.

Cel puţin 172 de ţări şi-au exprimat interesul pentru COVAX, inclusiv țări cu venituri mici și medii. Alte 80 de state care se finanţează singure şi-au exprimat la rândul lor interesul.Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a declarat că SUA "nu vor fi constrânse de organizaţii multilaterale influenţate de o Organizaţie Mondială a Sănătăţii coruptă şi de China".

„Acest preşedinte (Donald Trump) va depune toate eforturile pentru a se asigura ca orice nou vaccin este în conformitate cu standardele FDA (Food and Drug Administration) pentru siguranţă şi eficacitate, şi este testat temeinic şi salvează vieţi", a adăugat Deere.

Statele Unite s-au retras din OMS în iulie, susţinând că regimul de la Beijing are o influenţă prea mare în cadrul organizaţiei, acuzând totodată China de răspândirea virusului COVID-19 la nivel mondial.

 

Stocurile pe 3 luni de Remdesivir, achiziționate integral de SUA

 

Până la apariția unui vaccin eficient, medicamentul antiviral Remdesivir s-a dovedit eficient în testele de laborator împotriva virusului COVID-19, fiind singurul medicament care a primit autorizaţie de utilizare în regim de urgenţă de către Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) pentru tratamentul pacienţilor confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2.

La începutul lunii iulie, stocurile de medicament pentru următoarele trei luni au fost achiziționate integral de SUA. Mai exact, administraţia Trump a cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producţia companiei Gilead pentru iulie şi 90% din august şi septembrie, scrie Metro.

SUA au preluat accesul la cea mai mare parte a distribuţiei acestui medicament, deci nu există nimic pentru Europa”, a spus dr. Andrew Hill, într-o declaraţie la Universitatea Liverpool, notează și The Guardian.

„Preşedintele Trump a încheiat o afacere uimitoare pentru a asigura americanilor acces la primul tratament autorizat pentru Covid-19. În măsura posibilităţilor, dorim să ne asigurăm că orice pacient american care are nevoie de Remdesivir îl poate primi. Administraţia Trump face tot ce îi stă în putere pentru a afla mai multe despre tratamentele care să salveze viața pacienţilor COVID-19 şi pentru a asigura accesul la acestea pentru poporul american”, a punctat secretarul american pentru sănătate, Alex Azar.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   vaccin anti-Covid