Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SUA: Un templu satanic vrea să organizeze programe after-school în nouă districte

SUA: Un templu satanic vrea să organizeze programe after-school în nouă districte

Un articol de: - 05 Aug 2016, 16:55
SUA: Un templu satanic vrea să organizeze programe after-school în nouă districte Foto: fox8live.com Externe

Un templu satanic vrea să organizeze programe after-school în școli din nouă districte americane în replică, susține acesta, la organizațiile creștine fundamentaliste bine finanțate care erodează, prin propriile programe școlare, separația dintre stat și biserică, informează The Guardian.

Câteva dintre acestea au anunțat că analizează propunerea, în timp ce Mat Staver, fondatorul unui grup de ajutorare creștin, a susținut că templul este unul ilegal și că reprezintă ”un grup ateist care doar pretinde că este religios”.

Lucien Greaves, co-fondatorul templului, a descris satanismul ca fiind o filosofie ateistă și a spus despre adepții săi că”simt că această filosofie oferă tot ceea oferă și o religie”.

Templul satanic, care are ”sediul” în Salem, Massachusetts, și ”filiale” în câteva alte state americane, a transmis că vrea astfel să anuleze efectele organiațiilor creștine fundamentaliste care erodează separația dintre biserică și stat în școlile publice. 

Greaves susține că programul after-school va arăta ”că oamenii pot avea diverse opțiuni religioase și tot să dea dovadă de moralitate”.

”Noi credem că atunci când copiii sunt expuși ideii că vor arde în iad sau altor ideii supranaturale, ar fi bine să poată lua parte la un program after-school satanic”, a declarat Greaves.

El a precizat că grupul său va lupta chiar și pe cale legală dacă cererile îi vor fi respinse.

În Utah, școala districtuală Granite a transmis că dacă grupul acesta îndeplinește anumite condiții, inclusiv plata unei chirii, districtul nu va putea face nimic pentru a se opune cererii.

Purtătorul de cuvânt al districtului, Ben Horsley, a spus, însă, că grupul nu va putea să împartă fluturași prin școli sau să discute cu elevii în timpul orelor de curs, aceeași regulă existând și în cazul celorlate grupuri religioase.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

La rândul ei, școala districtuală din Prince George’s County, Maryland, a precizat că pentru activitățile de tip after-school este nevoie de acordul parental.

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite