Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe "Subcontinentul Europa va aparţine şi el Eurasiei”. Consilierul lui Putin: "Există o tactică surpriză. Şi trebuie să ştiţi că suntem mai inteligenţi, mai puternici şi mai hotărâţi”

"Subcontinentul Europa va aparţine şi el Eurasiei”. Consilierul lui Putin: "Există o tactică surpriză. Şi trebuie să ştiţi că suntem mai inteligenţi, mai puternici şi mai hotărâţi”

Un articol de: - 15 Iul 2016, 15:37
"Subcontinentul Europa va aparţine şi el Eurasiei”. Consilierul lui Putin: "Există o tactică surpriză. Şi trebuie să ştiţi că suntem mai inteligenţi, mai puternici şi mai hotărâţi” Externe

Serghei Alexandrovici Karaganov, şeful Consiliului de Apărare şi Politică Externă de la Kremlin şi apropiat consilier al lui Putin, este de părere că NATO este principalul vinovat de această tensionare a relaţiilor internaţionale.

Karaganov susține că totul a început odată cu războiul din Gerogia și s-a amplificat în timp. Acesta a declarat pentru revista germană Der Spiegel că Rusia a avertizat “NATO să nu se apropie de frontierele Ucrainei, deoarece asta va crea o situaţie pe care nu o putem accepta”.

Consilierul lui Putin justifică ocuparea Crimeii prin stoparea “înaintării Occidentului”, afirmând că războiul propagandistic dintre cele două tabere nu face decât să ”amintească de perioada premergătoare unui nou război”, scrie Gândul.

”Acum, temerile în ţări precum Polonia, Lituania şi Letonia urmează să fie înlăturate de arme NATO care vor fi staţionate acolo. Dar asta nu-i ajuta; noi o vom interpreta ca pe o provocare. Dacă va exista o criză, vom distruge exact aceste arme. Rusia nu vrea să mai lupte vreodată pe teritoriul său...”, a mai spus Karaganov.

Înaltul reprezentant rus a afirmat că Moscova nu mai are încredere ”câtuşi de puţin”, în Europa. ” Reacţionăm în consecinţă. Există o tactică surpriză. Şi trebuie să ştiţi că suntem mai inteligenţi, mai puternici şi mai hotărâţi”, a punctat acesta.

Serghei Alexandrovici Karaganov s-a declarat, al finaul interviului,  dezamăgit de Europa care ”mă sperie atunci când cere mai multă şi mai multă democraţie. Îmi sună ca, în trecut, când oamenii de aici (Rusia-n.r.) au cerut mai mult şi mai mult socialism”.  ”În următoarele decenii, Europa nu va fi un model atractiv pentru Rusia”, mai spune acesta şi aduce ca argument violurile petrecute în noaptea de revelion la Koln. ” Este de neconceput ca femeile să fie hărţuiţi şi violate în public. Dacă ar fi să faci aşa ceva în Rusia, ar fi fost ucişi”, spune consilierul lui Putin.

”Vrem să fim inima unei mari Eurasii, o regiune a păcii şi cooperării, iar subcontinentul Europa va aparţine şi el acestei Eurasii”.

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Rusia,   Europa,   UE