Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sud Coreenii PROTESTEAZĂ împotriva instalării scutului antirachetă american. Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine! (VIDEO, FOTO)

Sud Coreenii PROTESTEAZĂ împotriva instalării scutului antirachetă american. Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine! (VIDEO, FOTO)

Un articol de: - 26 Apr 2017, 08:48
Sud Coreenii PROTESTEAZĂ împotriva instalării scutului antirachetă american. Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine! (VIDEO, FOTO) Galerie foto (9) Externe

Soldații americani au început transportul componentelor necesare scutului antirachetă THAAD în Coreea de Sud, fapt ce a atras nemulțumirea și revolta localnicilor din regiunea Seongju. Aceștia au ieșit în stradă să protesteze, câțiva dintre ei ciocnindu-se cu polișiștii care păzeau convoiul american.   

Protestele localnicilor, care de luni de zile și-au exprimat nemulțumirea față de instalarea scutului în zona lor, au escaladat în momentul în care,  miercuri, la fața locului au ajuns primele șașe tiruri cu echipament THAAD, potrivit Yonhap.  

Coreea de Sud: Ciocniri între localnici și poliție la instalarea scutului american antirachetă THAAD

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Ciocnirile au izbucnit când poliția a încercat să oprească circa 200 de localnici să pătrundă în zona golfului unde va fi instalat echipamentul militar. Poliția a trebuit să mobilizeze forțe suplimentare pentru a face față celor 8000 de persoane din zonă și traficului de pe drumurile adiacente Golfului Seongju.

Activiștii locali se opun vehement instalării scutului antirachetă, spunând că prezența THAAD îi va face o țintă sigură a Pyongyang-ului. Protestarii mai susțin, de asemenea că radarul va polua zona și va duce la probleme de sănătate.

În timp ce forțele de ordine încercau să controleze mulțimea, soldații americani și-au văzut liniștiți de mutarea echipamentului care constă în radare, lansatoare mobile și stații de luptă. Protestele au continuat în ciuda numărului mare de polițiști și a faptului că americanii se instalaseră deja.Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Forțele militare americane din Coreea de Sud (USFK) nu au comentat încă evenimentele, dar Ministrul Apărării Naționale al țării a confirmat începerea operațiunilor la scutul THAAD, spunând că e vorba de prime măsuri de securizare și poziționare.

Ministrul a mai adăugat că militarii coreeni și cei americani vor realiza facilități care vor ține cont de factorii de mediu din zonă.

Unitatea THAAD va fi pe deplin operațională la finalul acestui an, potrivit Yonhap. În martie, armata americană anunțase că primele elemente ale scutului antirachetă au ajuns în Coreea de Sud.  

Citeşte mai multe despre:   Coreea de Sud,   proteste