Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Suedia introduce programul de lucru de șase ore

Suedia introduce programul de lucru de șase ore

Un articol de: - 01 Oct 2015, 17:13
Suedia introduce programul de lucru de șase ore Foto: forbes.com Externe

Suedia introduce programul de lucru de șase ore pe zi într-o încercare de a crește productivitatea și de a-i face pe oameni mai fericiți, informează The Independent.

Mai mulți angajatori au făcut deja această schimbare, potrivit site-ului Science Alert, care spune că scopul este acela de a se lucra mai mult într-un timp mai scurt. În plus, oamenii ar trebui să mai aibă energie la finele programului pentru a se simți bine în timpul liber.

Centrele Toyota din Gothenburg, al doilea cel mai mare oraș din Suedia, au făcut această schimbare acum 13 ani, iar compania a raporat că angajații sunt mai fericiți, iar profitul este mai mare.

Filimundus, un creator de aplicații care își are sediul în Stockholm, a introdus programul de lucru de șase ore anul trecut.

”Ziua de lucru de opt ore nu este la fel de productivă pe cât s-ar crede. Să stai concentrat pe o anumită muncă timp de opt ore este o provocare enormă. Pentru a face față, combinăm perioadele de odihnă cu cele de muncă. În același timp, ne este greu să ne gestionăm viețile private în afara orelor de lucru” a spus Linus Feldt, CEO-ul companiei.

Feldt a mai spus că angajații nu au voie să stea pe rețelele de socializare, întâlnirile sunt ținute la minimum, și alte distracții în timpul orelor de lucru sunt excluse, dar scopul este ca aceștia să fie mai motivați să muncească mai serios. El mai spune că noul program le permite oamenilor să aibă cu adevărat o viață privată atunci când pleacă de la serviciu, lucru destul de greu de realizat când ziua de lucru are opt ore.

Citeşte mai multe despre:   Suedia