Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Supravieţuitorii Holocaustului cer Facebook să retragă textele cu mesaje negaţioniste

Supravieţuitorii Holocaustului cer Facebook să retragă textele cu mesaje negaţioniste

Un articol de: Catinca Giosanu - 30 Iul 2020, 08:30
Supravieţuitorii Holocaustului cer Facebook să retragă textele cu mesaje negaţioniste Sursa Foto: The Conversation Externe

Supravieţuitori ai Holocaustului cer fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, să retragă de pe reţeaua de socializare textele care transmit mesaje negaţioniste, se arată într-un mesaj video postat miercuri pe controversata platformă, transmite AFP.

 

 

Supraviețuitor al Holocaustului: Când unii afirmă că Holocaustul nu a avut loc niciodată, ei spun că tatăl meu, sora mea şi 60 de membri ai familiei mele nu au fost asasinaţi de nazişti

 

 

În videoclipul postat pe cea mai mare rețea de socializare din lume, se vede cum nouă persoane, victime ale Holocaustului, fac apel la retragerea textelor cu mesaje tendențioase, între care Eva Schloss, sora vitregă a Annei Frank, acum în vârstă de 91 de ani. Videoclipul la care se face referire a fost realizat în parteneriat cu organizația Claims Conference, societate creată în 1951, în special pentru recuperarea bunurilor valorice.

'”Când unii oameni afirmă online că Holocaustul nu a avut loc niciodată, ei spun că tatăl meu, sora mea şi 60 de membri ai familiei mele nu au fost asasinaţi de nazişti'”, a relatat Lea Evron, în vârstă de 85 de ani. De origine poloneză, ea a scăpat din lagărele de exterminare împreună cu mama ei când tatăl şi sora ei au fost deportaţi în anul 1943.

La începutul lunii iulie, organizaţia de luptă împotriva antisemitismului Anti Defamation League (ADL) a pulbicat un document care face referire la consecințele Holocaustului

Într-un document publicat recent, organizaţia ADL a dat mai multe exemple de grupuri de pe Facebook în cadrul cărora unii utilizatori au pus deschis sub semnul întrebării existenţa Holocaustului sau dimensiunea sa.

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

 

”Cred că s-ar putea întâmpla din nou”

 

 

Când era copil, Naftali Fürst a trecut prin ororile mai multor lagăre de concentrare naziste. La 75 de ani după eliberarea lagărului de exterminare Auschwitz, el s-a întâlnit cu cancelarul german Angela Merkel în Germania.

În momentul în care a vorbit cu Angela Merkel la vernisajul unei expozițiii, Naftali a amintit de multe alte persoane, respectiv copii care au fost în lagărul de concentrare.

Reamintim fapttul că naziștii au deportat 232.000 de copii la Auschwitz, dintre care au supraviețuit doar câteva sute. 

La vernisajul expoziției, cancelara Angela Merkel și premierul landului Renania de Nord-Vestfalia, Armin Laschet au făcut declarații cu privire la tragicul moment în care au fost uciși aproximativ șase milioane de evrei, de toate vârstele, majoritatea din Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler și de colaboratorii acestuia.

Merkel a avut un discurs bun, dar tipic de politician cu ocazia unei comemorări a Holocaustului, de data aceasta în pragul împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de exterminare Auschwitz pe 27 ianuarie. În alocuțiunea ei, Angela Merkel a repetat cuvintele rostite în cadrul vizitei ei la Auschwitz: ”Simt o rușine profundă.”

Citeşte mai multe despre:   Holocaust