Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Surpriza avută de nişte HOȚI în momentul în care au vrut să fure un tablou de MILIOANE de dolari

Surpriza avută de nişte HOȚI în momentul în care au vrut să fure un tablou de MILIOANE de dolari

Un articol de: B1.ro - 15 Mar 2019, 00:38
Foto: "Răstignirea" de Pieter Bruegel (sursă: artnet.com) Externe

Miercuri, hoţii de artă au furat, dintr-o biserică din nordul Italiei, o pictură a cărei valoare credeau că ajunge la 3,4 milioane de dolari, fără să ştie însă că, de fapt, au furat un fals, relatează CNN.

Hoţii vizaseră pictura din secolul 17, intitulată "Răstignirea", semnată de pictorul flamand Pieter Bruegel cel Tânăr. Însă autorităţile intraseră în posesia unor informaţii potrivit cărora pictura ar urma să fie furată.

Astfel că, în urmă cu o lună, poliţia a pus la cale o capcană, înlocuind originalul cu un fals fidel. În plus, a amplasat camere video în biserică. Între timp, pictură originală fiind depozitată într-un spaţiu sigur. 

Miercuri, hoţii au spart cu un ciocan carcasă în care se afla pictură şi au fugit cu o maşină.

Ulterior, pentru a-i induce pe hoţi în eroare şi mai mult, primarul localităţii în care era găzduitp pictura a declarat că: "Este o piesă de artă de o valoare inestimabilă, o lovitură puternică dată comunităţii noastre".

Deocamdată hoţii nu au fost prinşi, însă autorităţile sunt pe urmele lor, a precizat pentru CNN un purtător de cuvânt al Primăriei din Castelnuovo Magra.
 

 
 
 
Loading...