Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Surse: Regimul Bashar al-Assad și aliații săi, inclusiv Iranul și militanții Hezbollah, pregătesc o ofensivă în Siria

Surse: Regimul Bashar al-Assad și aliații săi, inclusiv Iranul și militanții Hezbollah, pregătesc o ofensivă în Siria

Un articol de: - 01 Oct 2015, 19:15
Surse: Regimul Bashar al-Assad și aliații săi, inclusiv Iranul și militanții Hezbollah, pregătesc o ofensivă în Siria Foto: english.farsnews.com Externe

Sute de militari iranieni au sosit în Siria în ultimele zile pentru a se alătura armatei siriene și militanților Hezbollah într-o ofensivă antiinsurgentă şi antiteroristă, sprijinită de raidurile aeriene ale Rusiei, au afirmat surse libaneze, citate de Reuters.

"Raidurile aerene ruse vor fi acompaniate la sol de armata siriană și aliații săi. Este posibil ca operațiunile terestre să vizeze zonele Idlib şi Hama", a declarat un oficial militar libanez.

Potrivit aceleiași surse operațiunile vor avea ca obiectiv recuperarea teritoriilor ocupate de insurgenţii care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad.

Principalii aliați ai regimului Bashar al-Assad sunt Iranul și mișcarea libaneză Hezbollah, care au ca scop recuperarea zonelor din nordul Siriei confiscate de către insurgenți la începutul acestui an.

"Forțele terestre iraniene au început să sosească în Siria, este vorba de soldați și ofițeri speciali pentru a participa la această bătălie. Nu sunt doar instructori, ne referim sute de militari cu echipamente și arme, care vor fi urmați și de alții", a spus un alt oficial libanez.

Până în prezent, sprijinul militar iranian direct pentru Assad a venit în cea mai mare parte sub formă de instructori militari. Iranul a mobilizat, de asemenea, luptători șiiti, inclusiv irakieni și afgani, pentru a lupta alături de forțele guvernamentale siriene.

Gurparea Hezbollah, susținută de Iran, a luptat alături de armata siriană încă de la începutul conflictului.

Forțele aeriene ruse au efectuat miercuri lovituri în Siria ce au vizat  zonele din apropierea orașele Homs și Hama, în partea de vest a țării, unde forțele lui Assad luptă cu o serie de grupuri insurgente.

O alianță de grupuri de insurgenți, inclusiv gruparea al-Qaida și gruparea Ahrar al-Sham, au înregistrat progrese rapide în provincia Idlib de la începutul acestui an, expulzând complet Guvernul de la zona graniței cu Turcia.

Citeşte mai multe despre:   Siria,   raiduri aeriene,   Rusia,   armata