Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Suspendarea contului lui Donald Trump, analizată de „Curtea Supremă” a Facebook: Decizia va avea caracter obligatoriu

Suspendarea contului lui Donald Trump, analizată de „Curtea Supremă” a Facebook: Decizia va avea caracter obligatoriu

Un articol de: Elena Stanciu - 22 Ian 2021, 08:38
Suspendarea contului lui Donald Trump, analizată de „Curtea Supremă” a Facebook: Decizia va avea caracter obligatoriu Foto: Hepta - Zuma Press / Brian Cahn Externe

Suspendarea definitivă a contului de Facebook al fostului președinte american Donald Trump va fi analizată de un consiliu de supraveghere, un organism independent creat recent, o așa-numită ”Curte Supremă”, informează Financial Times. Acest organism va stabili dacă contul lui Trump va fi redeschis sau nu, decizia urmând să aibă caracter obligatoriu.

 

”Curtea Supremă” a Facebook analizează decizia de suspendare a contului fostului președinte american Donald Trump

 

La începutul acestui an, Facebook a suspendat pe termen nedeterminat contul fostului lider de la Casa Albă, pe fondul temerilor că Trump ar putea folosi platforma socială pentru a incita la violență în contextul asaltului susținătorilor săi asupra Capitoliului.

Directorul Facebook pentru afaceri globale, Nick Clegg, a susținut, joi, că suspendarea contului lui Donald Trump a fost o măsură ”necesară și corectă”.

„Având în vedere semnificația deciziei, credem că este important ca acest consiliu să o revizuiască și să ajungă la o hotărâre independentă cu privire la faptul dacă ar trebui să fie menținută sau nu”, a mai precizat Clegg.

De asemenea, Facebook ar urma să primească o serie de recomandări generale din partea consiliului cu privire la suspendările conturilor atunci când utilizatorul este un lider politic. În timpul dezbaterilor, contul lui Donald Trump va fi în continuare închis, mai menționează sursa citată.

Organismul independent de supraveghere a fost format de Facebook pentru a adopta hotărâri cu privire la corectitudinea deciziilor și politicilor sale de moderare a conținutului, pe fondul perspectivei adoptării unor reglementări mai dure care să vizeze platforma de socializare.

”Curtea Supremă” este formată din cadre universitare, reprezentanți ai unor grupuri care militează pentru respectarea drepturilor civile, jurnaliști și experți din întregul spectru politic.Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

În timpul procesului, Donal Trump poate trimite acestui organism o „declarație a utilizatorului” în care poate detalia motivele pentru care consideră că suspendarea contului său ar trebui să fie anulată.

Consiliul va avea la dispoziție 90 de zile pentru a lua o decizie în acest caz.

Între timp, decizia Facebook, precum și a altor platforme de socializare de a suspenda conturile lui Donald Trump au fost criticate de mai multe voci pe plan internațional.

 

Economistul Nouriel Roubini: Twitter și alte platforme sunt rele, Facebook e și mai rea

 

Economistul Nouriel Roubini, cunoscut pentru că a prezis, printre altele, criza financiară din 2008, este de părere că platformele online de tipul Twitter sau Facebook ”sunt rele” și ar trebui să fie reglementate mult mai strict. 

”Interzicerea accesului lui Trump a fost un lucru corect, întrucât el e responsabil de revolta de la Capitoliu. Dar a fost și un lucru complet oportunist. Facebook obținea venituri din publicitate politică până de curând, iar acum, la sfârșitul mandatului lui Trump, îl pune la colț. Pe directorul Facebook Mark Zuckerberg nu-l interesează decât banii, e un tip absolut dezgustător. Twitter și alte platforme sunt rele, Facebook e și mai rea”, a declarat Nouriel Roubini într-un interviu pentru Der Spiegel.

Cancelarul german, Angela Merkel, a catalogat drept problematică decizia giganților IT din SUA.

“Cancelarul consideră că închiderea definitivă a conturilor unui președinte ales este o chestiune problematică”, a transmis purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert.

Iar ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, s-a declarat ”șocat” că Twitter a decis să-i închidă contul lui Trump și a vorbit, la rândul său, de necesitarea unor reglementări mai ferme.

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Donald Trump