Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sute de persoane cer suplimentarea forțelor de poliție la Calais, pe fondul afluxului de imigranți care încearcă să ajungă în Marea Britanie

Sute de persoane cer suplimentarea forțelor de poliție la Calais, pe fondul afluxului de imigranți care încearcă să ajungă în Marea Britanie

Un articol de: - 13 Oct 2014, 17:08
Sute de persoane cer suplimentarea forțelor de poliție la Calais, pe fondul afluxului de imigranți care încearcă să ajungă în Marea Britanie Foto: rtl.fr Externe

Sute de persoane, rpin care numeroși polițiști, au manifestat, luni, pentru a cere suplimentarea forţelor de poliţie, în contextul afluxului de imigranţi care încearcă să ajungă în Marea Britanie trecând prin Calais, în nordul Franței, relatează AFP.

Numărul imigranţilor care se stabilesc în Calais şi în apropierea oraşului în speranţa că vor găsi o modalitate de trecere în Marea Britanie, majoritatea originari din Sudan şi Eritreea, este estimat între 1.400 şi 1.500 de prefectura din Pas-de-Calais.

Thierry Depuyt, lider al sindicatului regional al poliţiştilor, afirmă însă că numărul imigranţilor este în realitate între "2.000 şi 2.500" de persoane. 

"Mii de imigranţi aşteaptă la porţile Italiei pentru a se îndrepta spre Marea Britanie", a afirmat liderul sindicatului poliţiştilor.

"Angajaţii din cadrul poliţiei nu mai reuşesc să-şi asigure propria securitate şi pe cea a locuitorilor din Calais şi, în consecinţă, cerem Ministerului de Interne suplimentarea forţelor de poliţie", a declarat el.

"Acest miting este paşnic, fără vreo conotaţie rasistă", a adăugat acesta.

Manifestanţii, printre care agricultori şi locuitori din Calais, au blocat traficul spre Boulogne-sur-mer cu peste o sută de vehicule, între care o sută de autoturisme, zece camioane şi 30 de tractoare.

În 26 septembrie, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a anunțat că majoritatea imigranţilor care se îndreaptă periodic spre Calais provin din ţări aflate în război şi sunt eligibili pentru obţinerea statutului de refugiaţi.

Agenţia ONU a recunoscut, însă, că puţini dintre aceştia au în vedere să depună o cerere de azil în Franţa, invocând faptul că unii dintre membrii familiilor lor s-au stabilit în Marea Britanie.

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   politie,   Marea Britanie