Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Suveranul Pontif invită întreaga lume la post, în semn de protest față de o eventuală acțiune militară în Siria

Suveranul Pontif invită întreaga lume la post, în semn de protest față de o eventuală acțiune militară în Siria

Papa Francisc a îndemnat, sâmbătă, catolicii din lumea întreagă să țină post pentru o zi în semn de protest față de orice soluție militară în Siria, extinzând apoi apelul la toate confesiunile, inclusiv la persoanele necredincioase.

"Să se ridice puternic pe tot pământul strigătul păcii!", a îndemnat Papa, cerându-le celui un miliard de catolici, credincioşilor de toate celelalte religii şi ateilor să se asocieze acestui gest puternic pentru a se opune oricărei intervenţii stăine a armatei în Siria, scrie Mediafax

Mesajul Papei a fost preluat de la Bagdad la Ierusalim, de la Mumbai la Buenos Aires, de la Washington la Paris. Iniţiativa Suveranului Pontif a primit sprijin chiar și din partea patriarhilor din Orientul Mijlociu, de multe ori rivali dar uniţi de îngrijorarea lor privind o extindere a războiului din Siria şi o ascensiune a islamismului.

Papa Francisc s-a declarat împotriva oricărui atac din partea SUA și a Franței, spunând că acestea ar agrava masacrul și ura. Mai mult, Francisc le-a adresat o scrisoare oficialilor G20 reuniţi la Sankt Petersburg, cerându-le "din adâncul inimii" să renunţe la orice opţiune militară în Siria.

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   protest,   SUA,   Franta\