Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Tabletele și telefoanele mobile vor putea fi folosite în avioane, potrivit unei directive a Agenției Europene pentru Siguranța Aeriană

Tabletele și telefoanele mobile vor putea fi folosite în avioane, potrivit unei directive a Agenției Europene pentru Siguranța Aeriană

Autorităţile europene în domeniul aviaţiei au decis, miercuri, să permită folosirea tabletelor și telefoanelor mobile, precum și a altor aparate electronice, în avioanele de linie în toate fazele zborului, inclusiv la decolare şi la aterizare.

Aceste aparate puteau fi folosite, până în prezent, doar în anumite faze, exceptând atunci când avionul se afla pe pistă, decola sau ateriza, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Agenției Europene pentru Siguranța Aeriană, este important să nu se încalce libertatea de folosire a acestor aparate fără a compromite securitatea. 

La sfârşitul lunii noiembrie, AESA va publica o nouă directivă privind posibilitatea de a utiliza tablete, telefoane mobile şi alte tipuri de aparate în toate fazele zborului, cu condiţia, totuşi, ca aceste aparate să fie configurate în "mod avion", această directivă urmând să fie aplicabilă imediat.

Citeşte mai multe despre:   telefoane mobile