Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Taifunul Isaac a lovit Haiti şi Republica Dominicană și se îndreaptă spre Cuba

Taifunul Isaac a lovit Haiti şi Republica Dominicană și se îndreaptă spre Cuba

Furtuni şi ploi tropicale în Caraibe. Taifunul Isaac a măturat Haiti şi Republica Dominicană şi se îndreaptă spre Cuba. Ploile torenţiale au provocat inundaţii şi alunecări de teren în cele două ţări vecine, unde câteva mii de persoane s-au refugiat către zone mai sigure. Autorităţile fac cu greu faţă situaţiei şi au cerut ajutor internaţional.

„Autoritățile din Haiti și Republica Dominicană nu au oferit detalii despre eventuale victime ale taifunului, dar au precizat că pagubele materiale sunt considerabile. Multe drumuri sunt impracticabile din cauza inundațiilor și a numeroșilor copaci prăbușiți de rafalele de vânt foarte puternice. Ajutoarele au început să sosească, dar ajung cu greu în zonele sinistrate. Situația umanitară este mai gravă în Haiti, unde mii de persoane trăiesc și acum în corturi improvizate după cutremurul din 2010.

„Este clar că problema o reprezintă coasta de sud, dar capitala însăși este expusă, unde ploile pot pune probleme serioase. Ploaie și vânt. Tocmai am văzut niște zone cu refugiați, sunt mulți oameni acolo, am văzut multe corturi de asemenea. Am realizat că niște rafale violente de vânt pot provoca pagube serioase.", a declarat Michel Martelly, președintele Haiti.

Meteorologii au anunțat că taifunul se îndreaptă către Cuba. Autoritățile de la Havana au alertat zonele de coastă, unde populația a început să construiască diguri improvizate și să acopere ușile și ferestrele. Deși și-a mai pierdut din putere, taifunul poate încă provoca inundații serioase. Zonele turistice ar putea fi lovite în mod special, dar numai o parte a turiștilor străini au părăsit plajele și hotelurile din stațiunile cubaneze.


Citeşte mai multe despre:   Cuba,   furtuni