Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Talibanii pakistanezi au avertizat că o vor ataca din nou pe activista pentru dreptul la educaţie Malala Yousafzai

Talibanii pakistanezi au avertizat că o vor ataca din nou pe activista pentru dreptul la educaţie Malala Yousafzai

Talibanii pakistanezi au reiterat, luni, avertismentul că intenţionează să o atace din nou pe tânăra activistă pentru dreptul la educaţie Malala Yousafzai, propusă pentru decernarea Premiului Nobel pentru Pace, argumentând că aceasta are un discurs "anti-islam", informează AFP.

Malala a fost împușcată în cap, în urmă cu un an, de către un militant taliban, în oraşul pakistanez Mingora, fără însă a o ucide.

"Vom încerca din nou să o atacăm, când vom avea ocazia", a atras atenţia Shahidullah Shahid, purtătorul de cuvânt al Mişcării Talibanilor Pakistanezi.

În 2009, la vârsta de 11 ani, Malala a scris pe un blog, sub pseudonimul Gul Makai, denunţând execuţiile extrajudiciare comise de talibani.

"Nu este vorba de o fată curajoasă. Nu are curaj. A utilizat numele fals Gul Makai pe blog. Am atacat-o pe Malala pentru că vorbea împotriva talibanilor şi islamului, nu pentru că mergea la şcoală", a declarat reprezentantul talibanilor.

Luni, Malala a declarat că veni o zi în care va intra în politică pentru a "schimba viitorul" ţării sale.

"Vreau să devin politician mai târziu. Vreau să schimb viitorul ţării mele şi să fac educaţia obligatorie", a subliniat adolescenta în vârstă de 16 ani, devenită un simbol al luptei pentru dreptul fetelor la educaţie şi candidată la Premiul Nobel pentru Pace, care va fi anunţat vineri.

"Sper că va veni o zi în care pakistanezii vor fi liberi, că vor avea drepturi, că va fi pace şi că fiecare fată şi fiecare băiat vor merge la şcoală", a adăugat adolescenta.