Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Țara în care cetățenii ar putea fi sancționați cu până la 2 ani de închisoare, dacă nu poartă mască de protecție

Țara în care cetățenii ar putea fi sancționați cu până la 2 ani de închisoare, dacă nu poartă mască de protecție

Un articol de: Beatris Ionita - 23 Oct 2020, 07:35
Țara în care cetățenii ar putea fi sancționați cu până la 2 ani de închisoare, dacă nu poartă mască de protecție Sursa Foto: Hepta Externe

Guvernul etiopian a înăsprit legile privind respectarea măsurilor de siguranță, menite să limiteze răspândirea noului coronavirus, temându-se că oamenii le vor ignora odată ce starea de urgență se termină.

Astfel, cetățenii din Etiopia ra putea primi până la doi ani de închisoare dacă încalcă în mod deliberat nu poartă mască de protecție în locuri publice și nu păstrează distanța legală față de alte persoane. 

Interzisă rămâne și  strângerea mâinilor şi prezenţa a peste trei persoane la o masă, fiind de asemenea obligatorie purtarea măştii în locurile publice şi menţinerea distanţării sociale, potrivit reuters.com. 

"Acum lumea se comportă ca şi cum COVID nu ar mai exista, oamenii nu mai au grijă. Acest lucru va determina o posibilă creştere a răspândirii bolii şi ar putea fi o ameninţare pentru ţară", a scris joi ministrul Sănătăţii, Lia Tadesse, pe Twitter.

Etiopia, a doua cea mai populată ţară din Africa, a declarat stare de urgenţă în aprilie pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Ea a fost ridicată în luna septembrie.

Guvernul a amânat, de asemenea, din cauza focarului, alegerile electotrale regionale și parlamentare programate pentru luna august.Cel mai probabil, acestea vor avea loc anul viitor.

Până acum, în această țară s-au înregistrat 91.118 de cazuri de COVID-19, 1.384 de decese şi 44.506 de însănătoşiri până în prezent.

 

 
A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   restrictii anti-COVID-19,   Etiopia