Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Țara în care elevilor nu li se va permite să părăsească școala dacă vor prezenta simptome de coronavirus

Țara în care elevilor nu li se va permite să părăsească școala dacă vor prezenta simptome de coronavirus

Un articol de: Roxana Mirea - 25 Aug 2020, 20:29
Țara în care elevilor nu li se va permite să părăsească școala dacă vor prezenta simptome de coronavirus sursa Foto: pixabay.com Externe

Pentru elevii din Coreea de Nord s-ar putea impune o nouă regulă, având în vedere pandemia de coronavirus. Copiilor, care vor prezenta simptome specifice pentru noul coronavirus, nu li se va permite să părăsească instituția de învățământ.

 

Elevilor li se vor lua temperatura la intrarea în școală

 

Elevii din Coreea de Nord ar putea fi obligați să rămână la școală după începerea cursurilor de la 1 septembrie dacă se constată că prezintă simptome pentru coronavirus. Acestora nu li se va permite să părăsească instituția de învățămând și vor rămâne sub supravegherea profesorilor, potrivit Daily Star.

În momentul în care vor intra în școală, elevilor li se vor lua temperatura. Dacă aceștia vor prezenta simptome specifice, vor fi izolați și vor continua cursurile la școală în timp ce sunt monitorizați de către profesori.

Școlile au fost informate că pot să avertizeze autoritățile locale doar în situația în care peste 7% dintre elevi prezintă temperaturi peste 37,5 grade sau mai mare.

Dacă acest lucru se va întâmpla, școlile trebuie să-i informeze pe oficialii locali care ar putea decide închiderea instituților de învățământ. Dar, dacă școala nu va fi închisă, elevii vor putea continua să învețe, izolați departe de părinți.

 

Kim Jong Un este în comă

 Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Decizia ar veni într-un moment tensionat pentru Coreea de Nord. Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, este în comă, iar decizia de a delega o parte din puterea sa pentru asistenții săi este o dovadă, a declarat vineri un fost ajutor al președintelui Kim Dae-jung.

Jang Sung-min, care l-a servit pe Kim Dae-jung ca secretar de afaceri politice și ca șef al biroului de monitorizare a afacerilor de stat, a insistat că Kim Jong-un este comatos, dar sora sa Kim Yo-jong nu este succesorul său, în ciuda restructurării puterii.

Vineri, agenția de spionaj din Seul i-a informat pe parlamentari într-o ședință cu ușile închise cu privire la un nou sistem de conducere pe care Kim părea să-l fi creat, în care împărtășește autoritatea și responsabilitatea cu câțiva dintre cei mai de încredere oameni ai săi. Dar, potrivit Agenției Naționale de Informații, această schimbare nu pare a fi legată de nicio problemă majoră de sănătate, scrie koreaherald.com.

Citeşte mai multe despre:   Coreea de Nord,   coronavirus in scoli