Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Târgul de carte de la Leipzig, anulat de teama coronavirusului: „Cea mai dificlă decizie din cei 70 de ani de istorie”

Târgul de carte de la Leipzig, anulat de teama coronavirusului: „Cea mai dificlă decizie din cei 70 de ani de istorie”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 04 Mar 2020, 12:31
Târgul de carte de la Leipzig, anulat de teama coronavirusului: „Cea mai dificlă decizie din cei 70 de ani de istorie” foto: Pixabay Externe

Organizatorii Târgului de carte de la Leipzig au anulat ediția din 2020 a prestigiosului eveniment - ce trebuia să se desfășoare între 12 și 15 martie - pe fondul epidemiei de coronavirus. 

Decizia, anunțată „cu mult amar în suflet și un regret considerabil”, se va aplica și în cazul festivalului de lectură din același oraș german, precum și pentru Manga Comic-Con.

Reprezentanții evenimentului au explicat că departamentul de sănătate publică din Leipzig a decis să urmeze decizia guvernului federal, care stipulează că „fiecare participant de la târg trebuie să aducă o dovadă scrisă că el sau ea nu vine din nicio zonă identificată ca fiind riscă, precum și că nu a avut niciun contact cu persoanele din acele zone”.

„Luând în calcul că vorbim despre un eveniment cu circa 2.500 de artiști și 280.000 de vizitatori așteptați, nu este o sarcină rezonabilă. Sănătatea artiștilor noștri, a vizitatorilor, oaspeților, partenerilor și angajaților este principala noastră prioritate.

Prin urmare, vă cerem înțelegere. Niciodată nu a trebuit să luăm o decizie atât de dificilă în cei 70 de ani de istorie ai Târgului de carte de la Leipzig. Este dificil pentru noi și pentru întreaga industrie de carte. Ținem să le mulțumim tuturor artiștilor, patenerilor și vizitatorilor care au fost sinceri cu noi.

Fără dar și poate, deja așteptăm Târgul de carte de la Leipzig, ce se va desfășura între 18 și 21 martie 2021”, arată mesajul postat de organizatorii târgului. 

Între timp, la nivel global, numărul deceselor provocate de noul coronavirus a depășit 3.200, în timp ce bilanțul îmbolnăvirilor confirmate se apropie de 94.000. În Germania, există peste 200 de cazuri depistate, dar nicio persoană nu și-a pierdut viața în urma îmbolnăvirii.
 

Citeşte mai multe despre:   Leipzig