Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Tăriceanu se delimitează de Dragnea în scandalul momentului: Ce mesaj a transmis MAE după anunțul mutării Ambasadei României în Israel la Ierusalim 

Tăriceanu se delimitează de Dragnea în scandalul momentului: Ce mesaj a transmis MAE după anunțul mutării Ambasadei României în Israel la Ierusalim 

Un articol de: - 20 Apr 2018, 13:58
Tăriceanu se delimitează de Dragnea în scandalul momentului: Ce mesaj a transmis MAE după anunțul mutării Ambasadei României în Israel la Ierusalim  Externe

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri că a început un proces de analiză și evaluare cu privire la relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții ministerului condus de Teodor Meleșcanu (ALDE) subliniază că ”România a avut o poziție echilibrată în gestionarea dosarului israeliano-palestinian, fapt confirmat inclusiv de recunoașterea, în plan bilateral, de mai bine de trei decenii a statului palestinian”.

Redăm, mai jos, comunicatul integral al MAE

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că a fost lansat un proces de analiză și evaluare privind relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.
Reiterăm că prin acest demers se are în vedere un proces cuprinzător de analiză interinstituțională, cu includerea și consultarea tuturor instituțiilor și actorilor relevanți, conform Constituției și legilor în vigoare.

Menționăm, totodată, că, prin inițierea acestui demers, se urmărește identificarea celui mai potrivit mod de poziționare/acțiune a României, ținând cont de ultimele evoluții în acest dosar, precum și de un proces de consultare și coordonare, consistent și aplicat, cu partenerii și aliații strategici ai României.

Subliniem, de asemenea, că obiectivele acestui proces complex sunt subsumate susținerii intereselor României.

În mod tradițional, România a avut o poziție echilibrată în gestionarea dosarului israeliano-palestinian, fapt confirmat inclusiv de recunoașterea, în plan bilateral, de mai bine de trei decenii a statului palestinian.

Reamintim că poziția echilibrată este susținută inclusiv de preocuparea constantă a țării noastre în ceea ce privește comunitatea originară din România aflată atât în Statul Israel, cât și în Palestina”. 

Precizările MAE vin în contextul în care liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat joi seară că Guvernul Dăncilă a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim. (Detalii AICI)Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a transmis că nu a fost consultat în legătură cu acest demers care, în opinia sa, ”nu are la bază evaluări solide şi cuprinzătoare”. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Israel,   Ierusalim