Țările din UE cu cele mai multe cazuri Covid în ultima săptămâna. Franța, Spania și Italia, în situație critică

Țările din UE cu cele mai multe cazuri Covid în ultima săptămâna. Franța, Spania și Italia, în situație critică
Foto: pixabay.com

Uniunea Europeană se confruntă cu tot mai multe cazuri de coronavirus. Țări precum Franța, Spania sau Italia sunt din nou în stare critică din cauza virusului SARS-C0V-2. Potrivit worldometers.info, la nivelul bătrânului continent au fost raportate până în prezent aproape 8,5 milioane de cazuri de Covid-19 și peste 250.000 de decese.

Crește numărul cazurilor de Covid-19 în țările Uniunii Europene

Franța, Italia, Spania și România se numără printre cele 23 de țări europene în care evoluția pandemiei provoacă „o gravă îngrijorare”.

Totodată, Consiliul European a evaluatsituația epidemiologică actuală, care este fără precedent și suscită o îngrijorare profundă.

Liderii UE au convenit să continue efortul de coordonare în ceea ce privește:

  • reglementările privind carantina

  • depistarea transfrontalieră a contacților

  • strategiile de testare

  • evaluarea comună a metodelor de testare

  • restricționarea temporară a călătoriilor neesențiale către UE

“UE și statele sale membre colaborează pentru a consolida sistemele naționale de sănătate și pentru a limita răspândirea virusului. În același timp, UE și statele sale membre iau măsuri pentru a atenua impactul socioeconomic al COVID-19 și a sprijini redresarea”, transmite Consiliul Europei.

Peste 52.000 de noi cazuri, depistate în Franţa în ultimele 24 de ore

Mai mult de 52.000 de noi cazuri au fost depistate în 24 de ore, totalul persoanelor pozitive la coronavirus în Franţa fiind de 1.138.507, anunțau specialiștii francezi duminică seară.

Din cauza epidemiei au murit 34.645 de persoane în Franţa.

Rata de pozitivitate a testelor continuă să crească la 17%, faţă de 16% în ziua de sâmbătă, şi de doar 4,5% la începutul lui septembrie.

Italia înăspreşte restricţiile după un număr record de noi infecţii

Dintre țările Uniunii Europene afectate grav de valul doi al epidemiei de coronavirus face parte, pe lână Franța, și Italia și Spania.

Premierul italian Giuseppe Conte a înăsprit duminică restricţiile contra coronavirusului, după publicarea cifrelor record de infectări, în ciuda opoziţiei guvernatorilor regiunilor şi a manifestaţiilor anti-izolare.

Aproape 20.000 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Italia, potrivit bilanţului anunţat de autorităţi sâmbătă, un record naţional. În total, peste 500.000 de cazuri de infectare şi 37.000 de decese au fost recenzate în prima ţară europeană afectată dur de pandemie.

Semi-izolare pentru o lună”: Şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise, în timp ce 75% dintre cursurile la licee şi universităţi vor avea loc online. Populaţia a fost îndemnată să evite pe cât posibil transportul în comun şi deplasările în afara comunităţii.

Spania instituie starea de urgenţă sanitară

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat duminică instituirea stării de urgenţă sanitară până la începutul lunii mai, care va fi însoţită de o interzicere a circulaţiei pe timpul nopţii în toată ţara, cu excepţia insulelor Canare, cu scopul de a opri al doilea val de Covid-19.

Spania a depăşit săptămâna trecutăpragul de un milion de cazuri de Covid-19 şi se confruntă cu o creştere aparent incontrolabilă a pandemiei.

Situația epidemiei din România provoacă îngrijorare în UE

Alături de Spania, Franța, Italia, Ue este îngrijorată și de numărul mare de cazuri Covid din România.

Țara noastră a fost inclusă pe această listă de către specialiștii de la Centrul European pentru Control al Bolilor,într-unraport publicat vineri, 23 octombrie 2020.

Unul dintre criteriile avute în vedere este numărul de infectări zilnice în rândul populației vârstnice din ultimele 14 zile, care depășește 60 la suta de mii de locuitori.

Îngrijorare stârnește și numărul zilnic de decese care a trecut de 10 la un milion de locuitori.

Urmăriți B1TV.ro și pe