Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Țările UE vor putea cumpăra medicamente experimentale împotriva Covid-19

Țările UE vor putea cumpăra medicamente experimentale împotriva Covid-19

Un articol de: George Lupu - 08 Iul 2020, 17:26
Țările UE vor putea cumpăra medicamente experimentale împotriva Covid-19 Foto: Pixabay Externe

Comisia Europeană a încheiat acorduri cu producătorii de medicamente Roche (ROG.S) și Merck KGaA (MRCG.DE) pentru a asigura livrările de tratamente experimentale pentru COVID-19, a declarat miercuri o sursă a Comisiei pentru Reuters.

Ofertele acoperă medicamentul pentru artrită Roche RoActemra și medicamentul pentru scleroză multiplă Rebif de Merck - ambele considerate tratamente potențiale pentru COVID-19 - și vor asigura aprovizionarea oricăreia dintre cele 27 de state membre ale UE care doresc să le cumpere, a spus sursa.

Sursa nu a dezvăluit termenii tranzacțiilor. Roche, Merck și o purtătoare de cuvânt a Comisiei nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

Acordurile urmează solicitări din partea statelor UE din mai pentru a achiziționa cele două medicamente și vin în contextul în care guvernele din întreaga sunt în competiție pentru acces la terapii potențiale și vaccinuri împotriva COVID-19, chiar înainte de a dovedi eficacitatea acestora.

 

Detalii despre medicamentele experimentale care ar putea fi importate de statele UE

 

Roche face un studiu cu Actemra pe 330 de pacienți, cunoscut sub numele de RoActemra, după ce medicamentul antiinflamator utilizat împotriva artritei reumatoide a fost dislocat în China la pacienții care suferă de o reacție severă a sistemului imunitar .

Medicamentul a fost, de asemenea, testat pe pacienți cu COVID-19 în combinație cu Gilead (GILD.O) antiviral remdesivir, singurul medicament autorizat până în prezent de UE pentru utilizare împotriva COVID-19.

La începutul lunii iunie, un studiu italian privind aplicarea Actemra la pacienții cu COVID-19 în stadiu incipient a arătat că nu a reușit să-i ajute.Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

Ambele medicamente vizează proteinele din organism asociate cu inflamația și există unele speranțe că pot ajuta pacienții grav afectați de COVID-19 care suferă de așa-numita furtună de citokine, o reacție a sistemului imunitar care poate duce la insuficiența organului.

Companiile au declarat în scrisori către Comisie că pot satisface cererea din partea țărilor UE, a declarat sursa, refuzând să numească statele UE care și-au exprimat interesul pentru medicamente.

Țările UE vor trebui acum să fie de acord cu companiile cu privire la livrările necesare, a adăugat sursa.

 

Îngrijorări că Statele europene nu vor putea achiziționa singurul medicament aprobat pentru tratarea COVID-19

 

Bruxelles-ul este, de asemenea, în discuții cu Gilead pentru a obține doze de remdesivir pentru statele membre și pentru a-i spori capacitatea de producție. De asemenea, dorește să rezerve livrările de vaccinuri dezvoltate de Johnson & Johnson (JNJ.N) și Sanofi (SASY.PA).

În iunie, Franța, Germania, Italia și Olanda au declarat că au asigurat 400 de milioane de doze de vaccin potențial COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca (AZN.L) din Marea Britanie.

Îngrijorările cu privire la disponibilitatea importării de către  statele UE a medicamentului Remdesivir au fost accentuate după ce compania Gilead și-a angajat aproape toată producția pentru Statele Unite.

Citeşte mai multe despre:   Remdesivir,   Comisia Europeana,   SUA,   COVID-19