Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe DEZVĂLUIRE BOMBĂ: Rusia şi China îi ascultă telefonul lui Donald Trump pentru că acesta nu vrea să renunţe la iPhone-urile sale. Reacţia Beijingului: Să-şi cumpere Huawei!

DEZVĂLUIRE BOMBĂ: Rusia şi China îi ascultă telefonul lui Donald Trump pentru că acesta nu vrea să renunţe la iPhone-urile sale. Reacţia Beijingului: Să-şi cumpere Huawei!

Un articol de: B1.ro - 25 Oct 2018, 13:11
DEZVĂLUIRE BOMBĂ: Rusia şi China îi ascultă telefonul lui Donald Trump pentru că acesta nu vrea să renunţe la iPhone-urile sale. Reacţia Beijingului: Să-şi cumpere Huawei! Externe

Presa americană face o dezvăluire senzaţională: telefonul lui Donald Trump este interceptat de serviciile străine şi asta din cauză că liderul de la Casa Albă nu vrea să renunţe la iPhone.
Publicaţia New York Times scrie că preşedintele american Donald Trump continuă să folosească telefonul mobil în conversaţiile sale în ciuda atenţionărilor din partea serviciilor secrete că aceste discuţii sunt interceptate cu regularitate de China şi Rusia.

Conform unor foşti şi actuali oficiali de la Casa Albă, citaţi de cotidianul american, spionii chinezi ascultă convorbirile lui Trump de pe iPhone, iar consilierii preşedintelui i-au spus acestuia că şi spionii ruşi îl interceptează în mod regulat.
Cu toate acestea, liderul de la Casa Albă refuză să renunţe la iPhone-urile sale, informează Agerpres.

Oficialii citaţi susţin că trump are două iPhone-uri oficiale care au fost ajustate de Agenţia Naţională de Securitate pentru a li se limita capacităţile şi vulnerabilităţile şi un al treilea telefon personal care nu este diferit de sutele de milioane de iPhone-uri folosite pretutindeni. 
Trump îşi păstrează telefonul personal, afirmă oficialii de la Casa Albă, pentru că, spre deosebire de celelalte două telefoane, îşi poate salva contactele în el.

Sursele citate afirmă că nu fac aceste dezvăluiri pentru a-l submina pe Trump, ci din frustrarea legată de ceea ce oficialii consideră a fi abordarea neglijentă a preşedintelui în privinţa securităţii electronice.
Printr-un amestec de lobby şi spionaj, China ar fi reuşit să redacteze o listă de persoane cu care Trump discută în mod obişnuit în speranţa de a le folosi pentru a-l influenţa pe liderul de la Casa Albă, au precizat sursele. 

Rusia și China au reacţionat după publicarea articolului şi au dezminţit că serviciile lor de informaţii interceptează telefonul lui Donald Trump, Beijingul sugerându-i chiar președintelui american să-și cumpere un smartphone... chinezesc.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a ironizat informaţiile, apreciind că "unii nu se dau înlături de la nimic pentru a câștiga Oscarul pentru cel mai bun scenariu", potrivit hotnews.ro.
Ea a apreciat că este vorba de o nouă piesă în campania de informații false din partea New York Times.

În ceea ce privește administrația Trump, ea a adăugat că, dacă există îndoieli că telefoanele Apple sunt interceptate,"ar trebui să se înlocuiască cu telefoane Huawei", marca chineză devenită numărul doi mondial. 

Telefoanele Huawei sunt interzisă în SUA pentru militari și funcționari, în numele securității naționale
 

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   Rusia,   China,   iPhone