Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Tensiuni în Europa. Premierul britanic: Nu vom plăti 2 miliarde de euro la 1 decembrie la bugetul UE

Tensiuni în Europa. Premierul britanic: Nu vom plăti 2 miliarde de euro la 1 decembrie la bugetul UE

Un articol de: - 27 Oct 2014, 21:21
Tensiuni în Europa. Premierul britanic: Nu vom plăti 2 miliarde de euro la 1 decembrie la bugetul UE Externe

Marea Britanie nu va plăti cele 2 miliarde de euro care reprezintă contribuția sa la bugetul UE la 1 decembrie, a repetat luni David Cameron, în ciuda amenințărilor Comisiei Europene că țara sa ar putea fi amendată.

Marea Britanie nu va plăti nimănui cele 2 miliarde de euro la 1 decembrie și respingem cuantumul acestei plăți. Ne vom bate prin toate mijloacele posibile. Suma și calendarul acestei solicitări sunt inacceptabile. Ajustări se fac în fiecare an. Dar nu s-a întâmplat niciodată să ni se ceară două miliarde de euro, circa 20% din contribuția noastră netă de anul trecut”, a declarat prim-ministrul britanic în fața Parlamentului, potrivit Reuters.

Contribuția Marii Britanii pentru 2014 a fost mărită cu 2,1 miliarde de euro după luarea în calcul a cifrelor revizuite ale PIB-ului său.

Comisia Europeană a avertizat luni că ar putea cere Marii Britanii să plătească penalități dacă premierul David Cameron își pune în practică amenințarea că nu va achita cele două miliarde de euro cerute de executivul european pentru rectificarea bugetului pe anul în curs.

Citeşte mai multe despre:   David Cameron,   Comisia Europeana,   Marea Britanie