Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Teodor Meleșcanu: Nu MAE organizează alegerile în străinătate, ci BEC împreună cu Biroul Electoral pentru Străinătate (VIDEO)

Teodor Meleșcanu: Nu MAE organizează alegerile în străinătate, ci BEC împreună cu Biroul Electoral pentru Străinătate (VIDEO)

Un articol de: - 14 Noi 2014, 16:39
Teodor Meleșcanu: Nu MAE organizează alegerile în străinătate, ci BEC împreună cu Biroul Electoral pentru Străinătate (VIDEO) Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, vineri, cu două zile înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, că nu MAE organizează scrutinul în diaspora, ci BEC împreună cu Biroul Electoral pentru Străinătate, secția 48.

„Nu MAE organizează alegerile în străinătate, ci BEC împreună cu Biroul Electoral nr. 48 sunt responsabile pentru organizarea alegerilor în calitate unică. MAE are exclusiv atribuții logistice și și acordă sprijin BEC și BES pentru organizarea scrutinului”, a declarat Meleșcanu.

„Vin cu rugămintea către românii din străinătate să se prezinte la vot de dimineață, începând cu ora 7.00, pentru a evita aglomerația”, a completat ministrul de Externe.

„Față de cerința MAE din 11 noiembrie că BEC să adopte hotărâri sau decizii, în conformitate cu prevederile Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, prin care să se clarifice fără echivoc temeiul legal pentru înființare de noi secții de votare în străinătate, MAE constată că BEC nu a făcut clarificările necesare”, a mai spus acesta.

„Am făcut demersuri la BEC pentru a fi suficient personal la secțiile de votare. De asemenea, românii care vor vota pot descărca și completa de acasă declarația pe propria răspundere pentru alegerea președintelui, pentru a scuti timp în secții”, a adăugat ministrul.

Declarația pe propria răspundere pentru turul doi al alegerilor prezidențiale poate fi descărcată direct de pe site-ul MAE.

Meleșcanu: Nu MAE organizează alegerile în străinătate, ci BEC


Citeşte mai multe despre:   MAE,   Teodor Melescanu,   bec