Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Teoria conspirației: Un clip postat pe Internet sugerează că atacatorul din Nisa a fost capturat în viață (VIDEO)

Teoria conspirației: Un clip postat pe Internet sugerează că atacatorul din Nisa a fost capturat în viață (VIDEO)

Un articol de: - 19 Iul 2016, 14:07
Teoria conspirației: Un clip postat pe Internet sugerează că atacatorul din Nisa a fost capturat în viață (VIDEO) Foto: RT Externe

Pe Youtube a apărut un clip ce sugerează că Mohamed Lahouaiej-Bouhlel a fost capturat în viață după atac-52296.html">atacul din Nisa, informează rtbf.be. Atacatorul a fost împușcat în cele din urmă de către polițiști, dar după ce acesta a parcurs mai bine de doi kilometri, omorând 84 de oameni.

Clipul ce prezintă această teorie a conspirației este, însă, un montaj. La prima publicare, el a strâns peste 400.000 de vizualizări, dar a fost șters de Youtube pentru că ”nu respectă regulile referitoare la spam, escrocherii și practici înșelătoare”. Ulterior, el a fost urcat din nou pe site de către alți utilizatori.

Un clip postat pe Internet sugerează că atac-52296.html">atacatorul din Nisa a fost capturat în viață

Descrierea atașată materialului video explică: ”1. teroristul ridică privirea. 2. Teroristul vorbește cu polițiștii fără a exista vreo distanță între ei. 3. teroristul cooperează cu polițiștii după ce este lovit. Apoi a fost raportat că teroristul a fost ucis”.

Totuși, persoana filmată în timp ce se află la pământ nu era teroristul, după cum a fost prezentată, ci o victimă protejată, a declarat o sursă din poliție pentru Le Monde.

Clipul în cauză este o modificare a unuia original din care a fost tăiată prima parte, cea în care polițiștii sunt filmați în timp ce trag asupra șoferului aflat în camion.

Nader El-Shafei, un turist egiptean, a filmat aceeași scenă, dar din cealaltă parte a camionului. Aici se poate vedea cum polițiștii trag asupra cabinei, dar și capul șoferului rămas fără viață.

Momentul în care atac-52296.html">atacatorul din Nisa este împușcatMare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   Nissan,   atac,   atac