Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe TEPCO recunoaște că s-a înşelat în privința nivelului de radiații "de zece milioane de ori mai mare" de la Fukushima

TEPCO recunoaște că s-a înşelat în privința nivelului de radiații "de zece milioane de ori mai mare" de la Fukushima

Duminică dimineaţă, Compania Tokyo Electric Power (TEPCO), care exploatează centrala nucleară Fukushima, a recunoscut că s-a înşelat atunci când a anunţat, un nivel al radioactivităţii "de zece milioane de ori mai mare" decât cel normal, informează AFP. Compania a convocat o conferinţă de presă, după ce numărul de "zece milioane" a fost preluat de presa japoneză şi cea internaţională, alimentând psihoza referitoare la centrala avariată.

TEPCO a făcut un nou anunţ cu privire la nivelul radiațiilor, estimat la "1.000 de milisievert pe oră" în apa descoperită în subsolul sălii turbinei.

Vicepreşedintele TEPCO, Sakae Muto, a explicat că în cursul analizei asupra eşantioanelor prelevate din apă, elemente radioactive au fost confundate, asigurând că noi analize vor fi efectuate rapid.

"S-a produs o confuzie între iod 134 şi cobalt 56", a declarat Muto.

TEPCO a dezmințit informațiile precedente după ce Comisia privind Siguranţa Nucleară din Japonia, un organism guvernamental, a cerut companiei să-și revizuiască calculele..

Trei muncitori, încălţaţi numai cu cizme de cauciuc, au fost contaminaţi joi de o acumulare de apă puternic radioactivă, în timpul unei intervenţii la turbina situată în spatele reactorului 3, unde nivelul radiaţiilor era de 180 de milisievert pe oră. Doi au fost spitalizaţi din cauza arsurilor suferite la picioare.

Peste 500 de tehnicieni, pompieri şi militari lucrează zi şi noapte la Fukushima Daiichi pentru a reduce temperatura reactoarelor şi pentru a încerca să restabilească circuitele de răcire ale centralei şi a evita astfel o catastrofă nucleară majoră.

Centrala Fukushima, o bombă cu ceas


Citeşte mai multe despre:   radiatii,   apa,   Fukushima