Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Termenul de valabilitate de pe alimente, desființat de britanici

Termenul de valabilitate de pe alimente, desființat de britanici

Guvernul britanic intenționează să desființeze termenele de valabilitate înscrise pe alimente pentru a preveni risipa de hrană, conform Green Report.

Potrivit unui studiu, peste 8 milioane de tone de alimente sunt aruncate la gunoi anual, dintre care 5 tone sunt comestibile.

Majoritatea consumatorilor consideră că produsele au expirat din prima zi înscrisă pe ambalaj, lucru ce îi determină să arunce tone de mâncare comestibilă.

Guvernul britanic a decis ca pastele și pâinea să nu mai aibă înscrise termene de valabilitate pentru a încuraja cetățenii să nu mai facă risipă.

Președintele Protecției Consumatorilor din România, Constantin Cerbulescu, susține că această măsură nu ar prinde în România, consumatorul trebuind protejat cu ajutorul termenului de valabilitate.

„Țările europene, printre care se afla și România, au o legislație pe care trebuie s-o respecte în privința siguranței consumatorului, mai ales în ceea ce privește alimentele. Trebuie să informăm oamenii cu privire la valabilitatea hranei pe care o consumă. Este dreptul lor”, a declarat Cerbulescu.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie