Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Termenul "Grexit", inclus joi, în ediţia online a dicţionarului Oxford

Termenul "Grexit", inclus joi, în ediţia online a dicţionarului Oxford

Un articol de: - 28 Aug 2015, 14:46
Termenul "Grexit", inclus joi, în ediţia online a dicţionarului Oxford Foto: ibtimes.co.uk Externe
Cuvântul "grexit", care se referă la o posibilă ieşire a Greciei din zona euro, a fost inclus, joi, în ediţia online a prestigiosului dicţionar Oxford, informează Reuters. Totodată, au mai fost incluși alți termeni argotici precum "manspreading", "hangry", "butt-dialing" şi "brainfart",

Termenul "manspreading" a fost creat pentru a descrie un bărbat care stă pe scaun cu picioarele depărtate şi ocupă mai mult decât un loc într-un mijloc de transport în comun. În 2014, autorităţile care reglementează transportul public din New York au lansat o campanie în metroul din metropola americană ce a inclus o serie de afişe speciale, cu scopul de a descuraja această atitudine.

"Hangry" defineşte o stare de dispoziţie proastă generată de foame, iar "butt-dialing" este un termen popular care se referă la un apel telefonic realizat fără intenţie, atunci când telefonul mobil al apelantului se află în buzunarul din spate al pantalonilor sau în geanta posesorului.

"Brainfart" înseamnă incapacitatea temporară - şi frustrantă - a unei persoane de a-şi aminti un lucru bine ştiut.

Acest dicţionar online, alcătuit de creatorii prestigiosului Oxford English Dictionary, au inclus în noua ediţie şi adjectivul "awesomesauce" - ce descrie ceva care este excelent - şi expresia "manic pixie dream girl", inspirată din universul cinematografic, care descrie un personaj feminin atrăgător şi neobişnuit.

Alţi termeni incluşi în ediţia online a dicţionarului Oxford sunt "wine o'clock" şi "beer o'clock" (ora potrivită din zi pentru a bea alcool), "fangirl" (o admiratoare înfocată a revistelor de benzi desenate), "ragequit" (ieşire, marcată de furie, dintr-un joc video) şi "YouTuber" (utilizator frecvent al site-ului YouTube).