Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Teroriștii Al-Qaida ar fi inventat un nou tip de explozibil care poate fi injectat în implanturile mamare

Teroriștii Al-Qaida ar fi inventat un nou tip de explozibil care poate fi injectat în implanturile mamare

Gruparea teroristă al-Qaida ar fi inventat un nou tip de explozibil care poate fi injectat în implanturile mamare. De acest lucru se tem serviciile de securitate de pe aeroportul Heathrow din Londra. Aeroportul aflat la periferia capitalei Angliei este în stare de alertă după o ameninţare teroristă credibilă, scriu jurnaliştii de la cotidianul britanic The Mirror.

Gruparea teroristă al-Qaida ar fi pus la punct un tip de explozibil injectabil în implanturile mamare și în cavitățile corpului uman, după cum scriu jurnaliştii de la france24.fr. Iar englezii de la The Mirror au luat legătura cu specialiştii în securitatea aeroportului Heathrow care au dezvăluit despre panica existentă aici.

„Există o preocupare serioasă legată de faptul că, în cavitatile umane precum şi în implanturile de tot felul - inclusiv cele mamare - ar putea fi ascuns explozibilul. Din acest motiv, trecerea prin sistemul de securitate la Heathrow şi pe aeroporturile europene şi nord-americane este puternic perturbată”, a precizat Paul Beaver - specialist independent în  probleme de securitate.

Femeile sunt  cele controlate în mod special, pentru că ele ar putea ascunde foarte uşor explozibilul la piept. Agenţiii de securitate se plâng că munca lor este grea mai ales atunci când se formează cozi lungi. Creierul aflat la originea acestei noi generatii de explozibil ar fi Ibrahim al-Asiri, cunoscut ca esponsabil pentru producerea bombelor al-Qaida. Dispozitivele sale ascunse în corp pot fi activate atât de la distanţă cât şi prin injectarea unui lichid de bază. De exemplu, un terorist ar putea să-și impregneze hainele cu acest lichid și să se așeze aproape de un hublou din avion. Astfel, deflagrația provoacă o gaură, în plină altitudine, în carlinga aparatului.

Citeşte mai multe despre:   teroristi,   aeroport