Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Testare în masă într-un oraș din Spania: Aproape toată populaţia este infectată cu coronavirus

Testare în masă într-un oraș din Spania: Aproape toată populaţia este infectată cu coronavirus

Un articol de: George Lupu - 01 Dec 2020, 11:00
Testare în masă într-un oraș din Spania: Aproape toată populaţia este infectată cu coronavirus Sursa foto: Pixabay Externe

Autoritățile spaniole dintr-un oraș din sudul țării iberice au luat decizia de a testa în masă localnicii, după ce un test de screening a arătat că majoritatea locuitorilor au fost infectați cu noul coronavirus. Potrivit datelor, nu mai puțin de 70% din populaţie ar fi fost infectată cu COVID-19.

 

Teste în masă aplicate într-un oraș spaniol

 

Potrivit presei spaniole, decizia va fi aplicată locuitorilor orășelului Cuevas del Becerro locuit de peste 1.600 de locuitori.  Potrivit datelor provizorii, aproape toţi au fost testaţi pentru COVID-19. În urma testelor a rezultat că inclusiv primarul, electricienii şi poliţiştii au fost depistați pozitiv.

"Mi-au trimis un mesaj pentru ziua de vineri, când a fost testarea în masă, dar nu a fost pentru mine, ci pentru soţul meu. Rezultatul a fost negativ, aşa că i-au trimis un mesaj nou astăzi. Eu am făcut testul PCR, acum aşteptăm să vedem", povesteşte Conchi Perujo Negro.

"Nu am simptome, am venit pentru că testul este pentru toţi. Am venit pentru a putea opri această infectare", spune şi Ana Maria Mena, o altă localnică.

Sute de voluntari s-au mobilizat să livreze mâncare celor izolaţi la domiciliu.

"Ne organizăm pe două numere de telefon, unul pentru Whatsapp, iar altul pentru apelurile telefonice, pe care doi oameni din consiliu le vor prelua şi le vor trimite mai departe către protecţia civilă”.

 

Madrid intră în carantină

 

Orașul Madrid va intra în carantină în perioada 4 - 13 decembrie, pentru a opri transmiterea virusului COVID-19 înainte de Crăciun, scrie El Pais.Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Astfel, guvernul regional din Madrid va închide granițele cu celelalte regiuni ale Spaniei între 4 și 13 decembrie pentru a opri transmiterea virusului, iar circulația va fi permisă numai din motive de urgență.

„Vrem ca lucrurile să meargă cât mai bine, având în vedere apropierea Crăciunului", a spus adjunctul ministrului Sănătății din Spania, Antonio Zapatero.

La rândul său, șeful guvernului regional, Isabel Diaz Ayuso, spune că autoritățile vor să evite deplasările masive și să dea un impuls pentru reducerii infecțiilor înaintea unei sărbători atât de importante cum este Crăciunul.


De la începutul pandemiei și până acum, Spania a înregistrat peste 1,5 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, numai în capitala Madrid fiind înregistrate 337.000 de cazuri.

La începutul lunii trecute, guvernul spaniol a declarat stare de urgență la Madrid și regiunea înconjurătoare, după ce restricția privind lockdown-ul a fost respinsă de Tribunalul Superior de Justiţie din Madrid (TSJM), transmite euronews.com.

Citeşte mai multe despre:   Spania,   COVID-19