Teste pentru COVID-19, vândute în automatele din Japonia. Țara „efectua un număr ridicol de mic de teste PCR”, spune directorul unei clinici (VIDEO)

Teste pentru COVID-19, vândute în automatele din Japonia. Țara „efectua un număr ridicol de mic de teste PCR”, spune directorul unei clinici (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Rodrigo Reyes Marin

În Japonia, confortul stă la loc de cinste și să fii testat pentru COVID-19 poate să fie destul de incomod. O parte din soluție, așa cum este pentru majoritateanevoilor cotidiene din Tokyo, o reprezintă umilul automat, relatează Reuters.

Teste pentru COVID-19, vândute în automatele din Japonia. Ce spune despre această inițiativă directorul unei clinici care a instalat 7 automate în marja Tokyo

Dornic să conserve resursa umană și alte resurse din sistemul sanitar, guvernul nipon efectuează doar 40.000 de teste PCR pe zi, echivalentul a un sfert din capacitatea națională, rezumând testarea la persoanele care prezintă simptome sau la cele care au mari șanse să fi contractat infecția cu SARS-CoV-2. În aceste condiții, publicul a devenit tot mai dependent de clinicile private și de achiziționarea testelor PCR prin alte mijloace.

Astfel, automatele care vând kituri de testare au devenit pentru clienți o oportunitate pentru a evita clinicile aglomerate din țară sau așteptarea unei programări, a precizat Hideki Takemura, directorul unei clinici nipone, care a instalat șapte automate în marja Tokyo.

„Japonia efectua un număr ridicol de mic de teste PCR și, ca rezultat, tot mai multe persoane nu și-au putut da seama dacă au răcit sau au coronavirus”, a spus Takemura, pentru Reuters. „Fără testele PCR, nicio diagnoză nu este posibilă și chiar am simțit că trebuie să facem mai mult pentru ca oamenii să poată fi diagnosticați din timp și izolați rapid”, a mai spus directorul clinicii Laketown Takenoko.

Hideki Takemura susține că inițiativa s-a bucurat de un entuziasm masiv din partea publicului și că, la început, a fost nevoie ca anumite automate să fie golite de bani și de două ori pe zi.

Între timp, cererea s-a redus. Numărul de cazuri nou depistate la Tokyo a înregistrat o medie de circa 250 în ultimele șapte zile, comparativ cu media de 2.000 pe care o atingea în ianuarie.

Fiecare automat are câte 60 de kituri de testare, iar unul costă în jur de 40 de dolari.

Japonia are aproximativ 4,1 milioane de automate la nivel național, fiind națiunea care are cele mai multe pe cap de locuitor, notează un grup din zona de comerț.

Totodată, în țară, testele PCR au devenit tot mai disponibile pentru public, fie prin intermediul lanțurilor farmaceutice, fie cu ajutorul internetului.

Urmăriți B1TV.ro și pe