Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe The Economist: Andrei Marga a fost incapabil să prezinte agenda oficială cu care România a mers la Bruxelles

The Economist: Andrei Marga a fost incapabil să prezinte agenda oficială cu care România a mers la Bruxelles

Atacurile politice dintre președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta nu au rămas fără reacție nici în presa internațională. Jurnaliștii de la The Economist au făcut o prezentare a situației referitoare la cine reprezintă România la Consiliul European de la Bruxelles.

Cotidianul online a remarcat că temele discutate la Consiliu au fost practic sufocate de bătălia politică dintre cele două tabere, însuși Victor Ponta recunoscând că situația actuală din România a generat o criză de credibilitate a țării la nivel internațional.

Lupta dintre cei doi politicieni de vârf ai României a monopolizat desbaterea publică în România. Subiectele fierbinți pentru România la Consiliul European, precum accesul la fondurile structurale sau în zona Schengen, au fost absente de la dezbaterea publică. Chiar și Andrei Marga, Ministrul de Externe, a fost incapabil să prezinte agenda oficială a țării. Rugat de un ziar românesc să explice poziția României la Bruxelles, purtătorul său de cuvânt a spus că domnul Marga nu a avut suficient timp pentru a procesa informația”, scriu jurnaliștii de la The Economist la secțiunea Eastern Approaches.
Citeşte mai multe despre:   Andrei Marga,   Victor Ponta,   Consiliul European