Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe The Economist, despre Victor Ponta: „My name is Paste. Copy Paste”

The Economist, despre Victor Ponta: „My name is Paste. Copy Paste”

„My name is Paste. Copy Paste”, este titlul unui articol publicat marți de jurnaliştii de la prestigiosul cotidian The Economist, care au tratat pe larg subiectul plagiatului de care este acuzat premierul Victor Ponta.

În ciuda încercărilor repetate de a pune capăt scandalului de plagiat în care este implicat premierul Victor Ponta, jurnaliştii publicaţiei The Economist sunt de părere că pe oficialul român l-ar putea aşteapta aceeaşi soartă ca cea a lui Theodor zu Guttenberg şi a lui Pal Schmitt, ambii nevoiţi să demisioneze în urma acuzaţiilor de plagiat.

Chiar dacă premierul a promis că îşi va prezenta demisia dacă acuzaţiile se dovedesc a fi întemeiate, The Economist notează că declaraţiile au fost repede uitate iar comisia de etică, însărcinată cu analizarea tezei de doctorat a premierului, a fost dizolvată înainate de a-şi prezenta concluziile în mod oficial. Însă membrii comisiei au făcut totuşi public raportul lor: 85 de pagini din totalul de 307 au fost copiate integral din alte surse, fără a se indica autorul.

În acest scop, jurnaliştii au postat pe site respectivele fragmente şi pasaje din sursele originale, indicate de comisia de etică.

Ca o completare a acestui scandal, cel care a coordonat lucrarea de doctorat a premierului, Adrian Năstase, este primul oficial de rang înalt condamnat de justiţia din România pentru fapte de corupţie şi încarcerat. În urma deciziei, guvernul Ponta a catalogat acţiunea drept una motivată politic, şi instrumentată de preşedintele Traian Băsescu.

Aceasta nu este singura controversă care a afectat imaginea executivului român. Disputa dintre şeful statului şi Victor Ponta pe marginea reprezentării la lucrările Consiliului European de săptămâna trecută, relatată pe larg de presa internaţională, şi politizarea unor instituţii ale statului, televiziunea română ori Institutul Cultural, au fost dur taxate.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   plagiat,   teza de doctorat