Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe The Guardian: Victor Ponta, unul dintre dictatorii Europei de Est, alături de Vladimir Putin și Viktor Orban

The Guardian: Victor Ponta, unul dintre dictatorii Europei de Est, alături de Vladimir Putin și Viktor Orban

Victor Ponta este considerat dictator de publicaţia britanică The Guardian. Premierul român se află alături de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi premierul ungar Viktor Orban într-o analiză care denunţă şefii de stat  ai Europei Răsăritene care ameninţă statele democratice.

Premierul Victor Ponta a primit un nou statut din partea britanicilor. Jurnaliştii de la The Guardian consideră  că Ponta îşi câştigă titlul de autocrat prin felul în care a abuzat de putere.

„În România, anul trecut, premierul Victor Ponta a încercat ceea ce a fost în largă măsură considerată a fi o lovitură de stat constituţională eşuată cu scopul de a-şi înlătura rivalul politic şi duşmanul, preşedintele Traian Băsescu. A dat greş”, scrie The Guardian.

Însă în prim planul articolului întitulat "Autocraţii Europei de Est, o nouă încercare pentru democraţie" se află prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban. Conform ziariştilor, Orban este responsabil pentru slăbirea democraţiei în Ungaria prin eforturile nenumărate de a concentra puterea în propriile mâini.

"Oamenii de afaceri din Ungaria sunt dispuşi să îi facă pe plac puternicului prim-ministru care se bucură de un mandat electoral la care alţi lideri europeni numai visează. Însă, premierul este cunoscut pentru modul în care abuzează de mandat prin instituirea unui sistem care îi sporeşte puterea”, se mai arată în articolul The Guardian.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   dictator,   The Guardian,   Vladimir Putin