Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe The Telegraph a inclus Biserica din Viscri în clasamentul celor mai frumoase lăcașuri de cult din lume

The Telegraph a inclus Biserica din Viscri în clasamentul celor mai frumoase lăcașuri de cult din lume

Un articol de: - 05 Oct 2015, 14:35
The Telegraph a inclus Biserica din Viscri în clasamentul celor mai frumoase lăcașuri de cult din lume Foto: blogdecalatorii.ro Externe

Biserca evanghelică fortificată din Viscri a fost inclusă de cotidianul The Telegraph  în topul celor mai frumoase lăcașuri de cult din lume.

"Nu este castel, a fost o capelă, iar acum este biserică. Acest locaș de cult luteran, ce datează de la Reformă, a fost inițial o capelă, dar a fost transformată într-o biserică cu o singură navă în secolul al XVI-lea, Fortificații de șapte metri au înconjurat-o începând cu secolul al XII-lea. Interiorul este relativ simplu, cu strane de lemn goale și culoar îngust. Biserica poate fi găsită în Viscri, din Transilvania, și face parte din "satele românești cu bisericile fortificate". Biserica a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Viscri este astăzi casa pentru nu mai mult de 500 de persoane", scrie cotidianul.

Satul Transilvănean l-a fermecat pe prinţul Charles al Marii Britanii, care a cumpărat aici o proprietate.

Biserica din Viscri a fost poziționată pe locul cinci în clasament fiind precedată de Catedrala Las Lajas (Columbia), Biserica Borgund Stave (Norvegia), Biserica Bethlehem (Iran) și Capela Notre Dame du Haut (Franţa).

Citeşte mai multe despre:   Printul Charles