Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Theresa May pe cale să devină noul premier al Marii Britanii: Contracandidata sa Andrea Leadsom s-a retras din cursa Partidului Conservator pentru nominalizarea succesorului lui David Cameron

Theresa May pe cale să devină noul premier al Marii Britanii: Contracandidata sa Andrea Leadsom s-a retras din cursa Partidului Conservator pentru nominalizarea succesorului lui David Cameron

Un articol de: - 11 Iul 2016, 14:58
Theresa May pe cale să devină noul premier al Marii Britanii: Contracandidata sa Andrea Leadsom s-a retras din cursa Partidului Conservator pentru nominalizarea succesorului lui David Cameron Externe

Theresa May este aproape de a deveni noul premier al Marii Britanii după ce contracadidata sa, Andrea Leadsom, și-a anunțat retragerea din cursa conservatorilor pentru alegerea noului lider după demisia lui David Cameron în contextul votului pro-Brexit.

Pentru moment în cursa de nominalizare a noului premier, nu este clar dacă regulile Partidului Conservator vor face necesar găsirea unui nou candidat care să apară pe buletinele de vot pentru votul pe care trebuie să îl dea membrii de partid, sau se va putea merge pe unicul candidat care să fie și confirmat, anunță The Telegraph.

Graham Brady, directorul comitetului cu rol de numire a noului lider, a declarat că o întâlnire pentru confirmarea formală a numirii Theresei May ca nou lider al partidului va avea loc luni după-amiază, și că șansele ca procesul electoral să fie repornit sunt nule.

Andrea Leadson a afirmat în momentul anunțării retragerii că: "Cele mai bune interese ale țării m-au inspirat pentru a candida pentru conducere. Cred că după ieșirea din Uniunea Europeană un viitor plin de succese ne așteaptă. Referendumul reprezintă o dorință clară pentru schimbare. O companie de nouă săptămâni pentru conducere într-un moment așa critic pentru țara noastră este de nedorit".

"Interesele țării noastre vor fi cel mai bine servite de o numire imediată a unui prim-ministru puternic și bine sprijinit" a subliniat acesta: "Prin urmare mă retrag din cursa electorală pentru conducere și îi urez Theresei May mult succes. O asigur de suportul meu complet".

Theresa May a deținut funcția de Ministru de Interne, și este pe cale să devină prima femeie premier al Marii Britanii de după 1990, ultima fiind Margaret Thatcher.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   Theresa May