Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cea mai veche firmă de turism, la un pas de un colaps total ce ar afecta întregul mapamond: Peste 600.000 de turişti ar rămâne blocaţi în caz că nu se găseşte o soluţie

Cea mai veche firmă de turism, la un pas de un colaps total ce ar afecta întregul mapamond: Peste 600.000 de turişti ar rămâne blocaţi în caz că nu se găseşte o soluţie

Un articol de: Sebastian Pricop - 22 Sep 2019, 15:17
Foto: Pixabay Externe

Grave probleme pentru cea mai veche companie de turism din lume, Thomas Cook! Şefii firmei urmează să aibă duminică întâlniri cu mai multe bănci şi investitori pentru a decide dacă mai există o soluţie de salvare sau va intra într-un colaps haotic cu efecte în întreaga lume, anunţă Reuters.

Operator de hoteluri, stațiuni, companii aeriene și de nave de croazieră, Thomas Cook are în acest moment 600.000 de turiști în vacanță, ceea ce înseamnă că guvernele și firmele de asigurări vor fi nevoite să intervină și să-i aducă acasă dacă gigantul din sectorul turismului intră în insolvență.

Compania, fondată în 1841, se luptă pentru supraviețuire după ce cei care au împrumutat-o au amenințat că renunță la un acord de salvare negociat de luni de zile. O persoană ce cunoaște situația a declarat Reuters că șefii firmei discută în acest weekend cu guvernul britanic și cu posibili investitori pentru a încerca să acopere deficitul de finanțare.

În total, Thomas Cook trebuie să facă rost de 200 de milioane de lire sterline peste cele 900 de milioane de lire sterline din acordul de împrumut deja negociat pentru a supraviețui acestei ierni, când trebuie să plătească hotelurile pentru serviciile din timpul verii.

Dacă Thomas Cook se va prăbuși, va fi nevoie de organizarea celui mai mare efort de repatriere pe timp de pace din istoria Marii Britanii.

Guvernul și autoritatea aeriană din Regatul Unit au elaborat deja un plan de folosire a celorlalte companii aeriene pentru aducerea acasă a britanicilor aflați în vacanță.

În Germania, care are circa 300.000 de turiști plecați peste hotare cu acest operator, readucerea acestora va trebui efectuată de companiile de asigurare.

 
 
Loading...