Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Toate testele pentru COVID-19 luate de la turiștii români care au ajuns cu avionul în Creta au ieșit negative

Toate testele pentru COVID-19 luate de la turiștii români care au ajuns cu avionul în Creta au ieșit negative

Un articol de: George Lupu - 03 Iul 2020, 11:58
Toate testele pentru COVID-19 luate de la turiștii români care au ajuns cu avionul în Creta au ieșit negative Externe

Cele aproximativ 550 de teste pentru COVID-19 luate de la turiștii români care au ajuns cu avionul în Creta au ieșit negative, informează consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu într-o postare pe Facebook.

De asemenea, turiștii români testați pe aeroport au plecat apoi spre hoteluri și nu li s-a impus să stea în camere. Doar dacă ar fi ieșit pozitivi ar fi fost contactați individual pentru transfer la hotelul de izolare de pe insulă.

“Ieri pe aeroportul din Creta au fost luate 550 de teste (turiști de la mai multe avioane) și toate sunt negative. Tot ieri, în toată Grecia au fost luate 1972 de teste de la turiști și doar două au fost pozitive. Nu doar românii sunt testați - astăzi, de exemplu, tot în Creta a fost testat un întreg avion de la Munchen”.

Răzvan Pascu mai precizează că testarea aplicată la nivelul tuturor turiștilor din avioanele care sosesc în Grecia este temporară, la început de sezon, pentru că se dorește crearea unei baze de referință cu date de sănătate la turiști din toate țările.

Ulterior, vor fi testați prin sondaj, maxim 10-15 turiști dintr-un avion. Cei care vor fi testați vor fi aleși de un soft, aleatoriu, în baza codului QR pe care îl primești după ce completezi celebrul formular online.

 

Doar patru turiști au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, din 7.804 de pasageri care au fost testați pe aeroportul din Atena

 

Numai patru pasageri au fost testați pozitiv cu noul coronavirus din cei 7.804 de turiști care au fost supuși testelor pe Aeroportul Internațional din Atena în perioada 8-14 iunie, a anunțat marți Secretariatul General pentru Protecție Civilă. În acea perioadă, au fost efectuate 104 zboruri din 19 țări.

Pe 15 iunie, toți pasagerii din cadrul a 15 curse au fost testați pentru COVID-19. Până în prezent, rezultatele a cinci zboruri din Amsterdam, Paris, Doha, Roma și Zurich arată că toate eșantioanele sunt negative. Rezultatele celorlalte zboruri se vor face în curând.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

După cum a anunțat premierul Kyriakos Mitsotakis în weekend - Grecia este gata să-i întâmpine pe turiști în această vară cu prioritate la siguranța sănătății.

 

Noi reguli privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă

 

Ministerul Afacerilor Externe a informat că în cursul zilei de ieri a fost emisă o atenționare de călătorie  prin care cetățenii români au fost informați asupra limitării accesului pe cale rutieră în Grecia printr-un singur punct de frontieră, respectiv Kulata-Promachonas, precum și asupra faptului că toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența electronică a celor care călătoresc în această țară.

 

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   COVID-19