Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Toate zborurile de pe aeroportul Ben Gourion din Tel Aviv, redirecţionate din cauza tirurilor de proiectile palestiniene

Toate zborurile de pe aeroportul Ben Gourion din Tel Aviv, redirecţionate din cauza tirurilor de proiectile palestiniene

Un articol de: George Lupu - 13 Mai 2021, 13:06
Toate zborurile de pe aeroportul Ben Gourion din Tel Aviv, redirecţionate din cauza tirurilor de proiectile palestiniene Externe

Situația din Israel a devenit tot mai tensionată, prin urmare toate zborurile directe la Aeroportul Internaţional Ben Gourion din Tel Aviv au fost redirecţionate - până la noi ordine - au anunţat joi autorităţile aeroportuare israeliene.

Decizia are loc pe fondul mai multor zile de tiruri de proiectile din Fâşia Gaza. Avioanele urmează să fie direcţionate către Aeroportul Ramon, în apropiere de Eilat, în sudul Israelului, relatează AFP.

Această decizie nu afectează, pentru moment, zborurile care pleacă de pe Ben Gurion.

Autorităţile israeliene au suspendat - temporar - marţi seara întregul trafic aerian la plecare de pe aeroport, din cauza numeroaselor proiectile lansate din Fâşia Gaza de către islamişti din Hamas către această metropolă israeliană.

De la începutul acestei escaladări militare, luni seara, între Hamas şi Israel, aproximativ 1.500 de proiectile au fost trase din enclava palestiniană către teritoriul israelian, potrivit unui ultim bilanţ al armatei israeliene.

Potrivit unui ultim bilanţ al Ministerului palestinian al Sănătăţii, 67 de persoane - inclusiv 17 copii - au fost ucise, iar alte 400 au fost rănite în Fâşia Gaza.