Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Tokyo: Companiile aeriene se luptă să elibereze aeroporturile pline cu pasageri

Tokyo: Companiile aeriene se luptă să elibereze aeroporturile pline cu pasageri

După seismul de vineri, sute de pasageri au părăsit Japonia, iar mulți dintre ei au fost nevoiți să-și amâne zborurile din cauza întreruperii traficului, arată Reuters.

Reprezentanții companiilor aeriene au făcut tot ce le-a stat în putere ca mulțimile de pasageri să ajungă la casele lor.

Dezastrul natural care a zguduit Japonia, vineri, a trasnformat o mare parte din Tokyo într-un oraș fantomă, o dată ce oamenii au ales să rămână la adăpost.

Oficialii francezi și austrieci și-au îndemnat cetățenii aflați în Tokyo să părăsească țara sau să se mute în partea de sud a Japoniei. Ambasada Franței din capitala Japoniei a rugat compania Air France să mobilizeze avioane pentru evacuarea francezilor.

În timp ce compania aeriană British Airways a avut zboruri fără probleme, compania germană Lufthansa a anunțat că va redirecționa avioanele spre Osaka și Nagoya.

De asemenea, compania olandeză KLM a hotărât să redirecționeze, miercuri, aeronavele spre Osaka în loc de Tokyo.

Potrivit unui fotograf care trăiește în Tokyo, Briton Andy Beese, de când zboară cu avionul, niciodată nu s-a aflat într-o aeronavă atât de goală. "Era un Boeing cu 300 de locuri, au fost aproximativ 20 de oameni la bord".

Citeşte mai multe despre:   Tokyo,   pasageri,   evacuare,   zboruri