Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump, despre testarea hidroxiclorochinei pe pacienții care mor din cauza COVID-19: „Dacă merge, am făcut un lucru extraordinar. Dacă nu...”

Donald Trump, despre testarea hidroxiclorochinei pe pacienții care mor din cauza COVID-19: „Dacă merge, am făcut un lucru extraordinar. Dacă nu...”

Un articol de: Maria Zărnescu - 29 Mar 2020, 09:45
Donald Trump, despre testarea hidroxiclorochinei pe pacienții care mor din cauza COVID-19: „Dacă merge, am făcut un lucru extraordinar. Dacă nu...” Foto: Facebook / Donald Trump Externe

Președintele american Donald Trump continuă să recomande folosirea hidroxiclorochinei în tratarea infecției cauzate de noul coronavirus. După postarea de pe Twitter, în care recomanda un tratament pentru COVID-19  cu azitromicină și hidroxiclorochină. În prezent, strategia lui Trump ar viza testarea tratamentului pe persoanele aflate starea gravă, aproape de deces, întrucât testele efectuate în laborator ar consuma mult prea mult timp.

Președintele Trump este unul dintre susținătorii tratamentului pe bază de hidroxiclorochină. El este de părere că americanii ar trebui să înceapă testare arețetei pe pacienții aflați în stare gravă, relatează Libertatea. „Hidroxiclorochina este un medicament foarte puternic pentru anumite afecţiuni. A fost folosit cu succes şi avem motive să credem că poate fi folosit cu succes şi aici (coronavirus). Avem pandemie. Avem oameni care mor acum. Dacă intrăm în laboratoare şi testăm, ia mult timp. Putem testa chiar acum pe oameni care sunt într-o situaţie gravă, care mor. Dacă merge, am făcut un lucru extraordinar. Dacă nu, ştiţi cum este, am încercat.”, a declarat Donald Trump în timpul unei conferinței de presă, potrivit Libertatea.ro.

Trump este un susținător cunoscut al tratamentului pe bază de hidroxiclorochina și azitromicin. În urmă cu o săptămâna, Președintele SUA a postat un mesaj pe Twitter în care le recomanda specialiștilor celor două medicamente, ca schemă de tratament pentru COVID-19, având în vedere rezultatele pe care aceste pastile le-au avut în trecut pentru tratarea altor afecțiuni, precum malarie sau lupus.

Totuși, în data de 24 martie un cetățean din Pheonix, Arizona, a decedat după ce a încercat să se trateze singur, acasă cu clorochină.

„Hidroxiclorochina și Azitromicin, luate împreună, au o șansă bună de a fi una dintre principalele schimbări din istoria medicinei. Sperăm ca ambele vor fi puse în folosire imediat. Oamenii mor, mișcați-vă repede și Dumnezeu să binecuvânteze pe toată lumea!”, a fost mesajul pe care Președintele Donald Trump l-a distribuit în mediul online, pe Twitter.

 

În ciuda mesajului lui Donald Trump, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA le-a cerut oamenilor să fie precauți cu privire la această schemă de tratament. Totodată, ei au declarat că oficialii încă încearcă să stabilească dacă cele două medicamente pot fi utilizate pentru tratarea COVID-19 cu simptome ușoare și moderate, pentru a reduce simptomatologia dar și transmiterea pe cale virală. În același timp, OMS a fost de acord că ar trebui efectuate mai multe teste suplimentare, deși mai mulți oamenii de știință au criticat afirmațiile lui Trump, informează BuzzFeedNews.

Tratamentul pe bază de hidroxilorochină și azitromicină a devenit cunoscut la începutul lunii martie, după ce un medic francez a declarat că a folosit cele două medicamente în tratarea COVID-19 și a înregistrat rezultate pozitive pe un numpr mic de pacienți. Potrivit sursei citate anterior, medicul francez a folosit medicamentul pentru lupus, malarie și artrită reumatoidă (hidroxiclorochina) pe un număr de 42 de pacienți infectați cu COVID-19, iar un număr mic dintre aceștia s-au vindecat.

Hidroxiclorochina este un medicament utilizat în tratarea malariei. Potrivit The Guardian, este varianta mai puțin toxică a clorochinei, un alt medicament folosit în tratarea aceleiași boli, realizat pe bază de chinină, un ingredient regăsit în apă tonică. Totodată este un medicament aflat la dispoziția americanilor, fiind deja aprobat de către Administrația pentru Alimente și Medicamente, ca tratament pentru malarie.