Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Top 5 țări cu turiști mai mulți decât locuitori

Top 5 țări cu turiști mai mulți decât locuitori

Cele mai nepopulate ţări din lume nu sunt şi cele mai greu de găsit. Într-un top al statelor unde turiştii sunt mai numeroşi decât localnicii, primul loc îl deţine Monaco. Aici , la o populaţie de peste 36.000 de locuitori, ţara este vizitată, anual, de aproximativ 300.000 de turişti, iar procentul este de peste 800 la sută.

Densitatea populaţiei în Monaco este una dintre cele mai ridicate din lume. Preţurile tuturor produselor şi serviciilor sunt incredibil de mari, iar aici vin turiştii bogaţi.  Cel mai ciudat circuit de Formula 1 se află la Monaco, unde maşinile concurează prin oraş. Portul este ocupat de iahturi de lux, iar întreaga urbe pare o adevărată expoziţie de maşini care valorează sute de mii de euro. Ţara este vizitată, anual, de aproximativ 300.000 de turişti, iar populaţia totalizează peste 36.000 de suflete, scrie România Liberă.

Şi în Lichtenstein vin aproximativ 53.000 de turişti într-un stat unde populaţia depăşeşte cifra de 36.000. În acest caz procentul este de 145 la sută, iar o curiozitate din Lichtenstein o reprezintă faptul că femeile au obţinut dreptul la vot abia în anul 1984. Doar 51 la sută dintre bărbaţi au fost de acord cu această decizie luată în sistemul electoral.

Micuţă, dar bogată este şi San Marino, cea mai veche republică din  lume. Aici trăiesc puţin peste 32.000 de suflete, iar peste 150.000 de turişti vin să vadă priveliştea de deasupra Italiei. Procentul locuitor-turist este evident în favoarea celui din urmă, adică peste 480 la sută.

Palau, Tuvalu, Nauru dar şi Vatican sunt alte ţări vizitate de turişti care sunt de zeci de ori mai multţi decât localnici. dacă în micuţa republică din Oceanul pacific, Nauru, un turist a venit la interval de două zile în 2011, Vaticanul este vizitat anual de peste cinci milioane de turişti.

Citeşte mai multe despre:   turisti