Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe „Toți anti-COVID”: Emmanuel Macron anunță lansarea unei noi aplicații mobile pentru limitarea pandemiei

„Toți anti-COVID”: Emmanuel Macron anunță lansarea unei noi aplicații mobile pentru limitarea pandemiei

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Oct 2020, 23:00
„Toți anti-COVID”: Emmanuel Macron anunță lansarea unei noi aplicații mobile pentru limitarea pandemiei foto: Hepta.ro / Bestimage / Jean-Fran Externe

Emmanuel Macron, președintele Franței, a anunțat lansarea „Tous Anti-COVID”, o aplicație mobilă care va succeda StopCOVID, despre care liderul francez spune că a fost un eșec.

Emmanuel Macron anunță lansarea unei noi aplicații mobile pentru limitarea pandemiei

 

„StopCOVID nu a funcționat”, a confirmat președintele Franței, într-un interviu televizat marți. El susține că aplicația a fost „descărcată mult mai puțin decât la vecinii noștri”, precizând totodată că „nimeni nu a reușit să o transforme într-un instrument de alarmă”. Spre exemplu, în Marea Britanie, au fost înregistrate milioane de descărcări ale aplicației locale StopCOVID, potrivit Galus Australis.

Aici intervine Tous AntiCOVID, aplicație a cărei denumire în limba română s-ar traduce „Toți anti-COVID”, și care va deveni disponibilă pentru descărcare în 22 octombrie. Emmanuel Macron susține că aplicația va cuprinde următoarele informații – „cum circulă virusul acolo unde te afli, unde sunt punctele de testare”, dar va monitoriza „puțin” și cazurile. Scopul asumat este acela de a-i informa mai bine pe francezi, atât cu informații de ordin general, cât și local.

Un alt element al Tous AntiCOVID este prezența instrucțiunilor de utilizare. Așa vor învăța francezii când să folosească aplicația. Va fi „un instrument de alertă, de monitorizare”. Acest lucru va face posibilă „identificarea, monitorizarea și prevenirea surselor de contaminare”.

În închiderea intervenției, președintele francez Emmanuel Macron a îndemnat cetățenii să se protejeze „prin a fi foarte stricți în timpul celor șapte zile de izolare dacă aveți virusul, chiar și în cazul în care nu aveți simptome”.

Același Emmanuel Macron a confirmat, miercuri, că Franța reinstituie o „stare de urgență sanitară”, într-o încercare de a combate epidemia tot mai severă de COVID-19. Începând din acest weekend, între orele 21 și 6 dimineața, locuitorii din marja Parisului și din alte opt orașe mari vor trebui să rămână în case.

Potrivit Euronews, cu excepția regiunii Paris, cele opt zone metropolitane afectate de noile măsuri sunt în interiorul și în jurul Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Montpellier, Rouen, Saint-Etienne și Tolouse. Per total, în jur de 19 milioane de persoane sunt afectate.

Citeşte mai multe despre:   Franta,   Emmanuel Macron