Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe „Toți îl venerau și era un guru pentru discipolii lui”. Cum este tratat de luptători cel mai căutat terorist din Franța

„Toți îl venerau și era un guru pentru discipolii lui”. Cum este tratat de luptători cel mai căutat terorist din Franța

Un articol de: - 09 Aug 2016, 17:35
„Toți îl venerau și era un guru pentru discipolii lui”. Cum este tratat de luptători cel mai căutat terorist din Franța Foto: cnn.com Externe

Omar Omsen, care este cunoscut și sub numele de Omar Diaby, este unul dintre cei mai căutați teroriști din Franța, potrivit CNN.

Autoritățile consideră că Diaby este responsabil pentru aproximativ 80% dintre recrutările de teroriști vorbitori de limba franceză.

Diaby postează pe internet clipuri de propagandă ale ISIS, sub pseudonimul "19HH", și vrea să atragă tot Mi mulți adepți francezi de origine musulmană.

„Toți îl priveau de parcă era Dumnezeu. El era liderul secței. Toți îl venerau și era un guru pentru discipolii lui”, a povestit Fouad El Bathy, un francez care a fugit în Siria pentru a-și salva sora de doar 15 ani, care se alăturase teroriștilor.

El Bathy a descoperit că Nora, sora lui, era protejata lui Diaby. „Datorită mie nu este deja casatorită cu un luptător. Țin la ea ca si când ar fi și sora mea", i-a spus el lui El Bathy.

Cu toate acestea, bărbatul a reușit să își recupereze sora, care a rămas în Siria, în timp ce al a venit din nou în Franța.

Citeşte mai multe despre:   terorist,   Franta\